» » Лікарі дістали з ока жінки «забуті» контактні лінзи. Загалом 27 штук!

Лікарі дістали з ока жінки «забуті» контактні лінзи. Загалом 27 штук!


Для тих, хто носить контактні лінзи, ця історія може стати справжнісіньким кошмаром!

67-річній мешканці Великобританії повинні булиа зробити операцію з видалення катаракти. Але перед початком операції хірурги виявили щось дійсно жахливе.
 kontaktnye-linzy-03
Відразу 17, так, саме 17, контактних лінз були виявлені в оці пацієнтки і вони об'єдналися в те, що видання Optometry Today назвало «блакитною масою». Гірше того, після другої перевірки в тому ж оці були знайдені ще 10 контактних лінз. Тобто, їх загальна кількість зросла до 27 осіб.
Дивно, але пацієнтка не звертала уваги на зниклі лінзи і думала, що певний дискомфорт викликаний старістю або сухістю очей.
 kontaktnye-linzy(1)
Члени команди, яка робила операцію, серед яких був офтальмолог з 20-річним стажем, заявили, що ніколи не бачили нічого подібного:
Це була така велика маса. Всі 17 контактних лінз були склеєні. Ми дійсно були здивовані, що пацієнтка цього не помічала, бо це викликало досить сильне подразнення, поки вони перебували там.Оскільки вона носила ці контактні лінзи в своїх очах протягом невідомого періоду часу, якби ми зробили операцію, у неї було б багато бактерій навколо її кон'юнктиви.
Спеціаліст-стажист Рупа Морьярія розповіла Optometry Today:
Як ви можете здогадатися, запланована операція була негайно скасована, оскільки у пацієнтки був підвищений ризик розвитку ендофтальміту.
 170717_3
Пацієнтка, про яку йде мова, носила одноразові лінзи протягом 35 років, але не відвідувала регулярно офтальмолога. Незважаючи на це, її попереднє обстеження не виявило яких-небудь симптомів, які зазвичай пов'язані з втраченими лінзами.
Вона була вражена. Коли ми її побачили через два тижні після того, як я дістала лінзи, вона сказала, що їй стало набагато комфортніше з очима. Їй здавалося, що її попередній дискомфорт був пов'язаний лише зі старістю і сухістю очей.
Можливо, вам цікаво, чому ця історія привернула увагу громадськості, враховуючи конфіденційність пацієнта. Це повідомлення викликало суспільний інтерес, оскільки експерти не вірили, що щось подібне до цього дійсно можливо.
Джерело  скачать dle 11.3
Загрузка...
ІНШІ НОВИНИ

Коментарі

Додати коментар
Ваше Ім'я:
Ваш E-Mail:

Введіть код:
ПОПУЛЯРНЕ / КОМЕНТАРІ
  1. Смертельна аварія на Свалявщині: один з водіїв не вижив, пасажирка в реанімації (ФОТО)
  2. На Свалявщині шукають людину
  3. На Свалявщині мало не зарізали чоловіка: поліція шукає зловмисника (ФОТО)
  4. У Сваляві розшукали чоловіка, котрий заради грошей порізав водія (ФОТО)
  5. На Свалящині в річці виявлено труп 50-ти річної жінки
Погода
Погода у Сваляві

вологість:

тиск:

вітер:



«    Липень 2017    »
Пн Вт Ср Чт Пт Сб Нд
  1 2
3 4 5 6 7 8 9
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28 29 30
31