» » Як знайти свою любов та збагатитися : ворожіння на Івана Купала

Як знайти свою любов та збагатитися : ворожіння на Івана Купала

Як знайти свою любов та збагатитися : ворожіння на Івана Купала


У свято Івана Купала ще здавна прийнято ворожити на нареченого і дізнаватися більше про свою долю.

Свято Івана Купала традиційно відзначається в ніч проти 7 липня. Цю ніч називають магічною, адже дівчата ворожать на судженого, пари стрибають через багаття, а також проводять різні обряди на щастя й достаток. Івана Купала взагалі вважається одним з наймістичніших і найзагадковіших українських свят.

Є навіть певні правила, як варто провести цей день. Наприклад, рекомендується прибрати в оселі, щоб зустріти Івана Купала в чистоті, зібрати цілющі трави і розвісити по будинку, а також обов'язково умитися або викупатися у водоймі.

Також існують певні застереження: не спати в ніч на Івана Купала, оскільки прокидається вся лісова нечисть, та краще нічого не віддавати, не продавати і не позичати, бо можна збідніти. 


Обряд на залучення грошей

Для цього необхідно зібрати всі гроші, які є у вашому домі. На ніч треба покласти всі кошти в одне місце поруч із собою і лягти спати. Наступного ранку, не встаючи з ліжка, треба взяти гроші в руки і перерахувати їх. Вважається, що після цього в вашому домі завжди будуть водитися гроші.

Ворожіння на кохання

На Івана Купала дівчата плетуть вінки з лісових і польових квітів. Увечері, на заході сонця, загадавши бажання, вінок опускають в озеро чи річку. Якщо вінок поплив далеко – бажання збудеться, якщо ж вінок через нетривалий час пристав до берега недалеко від місця, де його опустили в воду – не збудеться.

Усього у вінку могло бути до 12 різних квіток, кожна з яких мала свій символ. Мак вважається не тільки квіткою мрій, але й символом родючості, краси та молодості; ромашка — символом кохання, ніжності та вірності; соняшник — відданості й вірності; волошки у віночку — символ людяності; ружа, мальва і півонія — символи віри, надії, любові; м'ята — оберіг дитини та її здоров'я; материнка — символ материнської любові; лілея — дівочі чари, чистота, цнота; дев'ятисил — корінь дев'яти сил, який зміцнює та повертає здоров'я; безсмертник — символ здоров'я, загоює виразки, і рани; цвіт вишні та яблуні — материнська відданість та любов; калина — краса та дівоча врода; хміль — гнучкість і розум; польовий дзвіночок — вдячність. 

об посилити захисну силу вінка, поміж квітів вплітали зілля та листя: полин — "траву над травами", буркун зілля — символ вірності, що може з'єднувати розлучене подружжя; листя дуба — символ сили. Але чи не найсильнішим оберегом вважають барвінок  — символ життя та безсмертя душі людської, оберіг від злих, зілля кохання та дівочої краси, чистого шлюбу. Казали, що варто лише дівчині та юнакові з'їсти листочок барвінку, як між ними спалахне кохання. Кожна пелюстка має певне значення: перша — краса, друга — ніжність, третя — незабутність, четверта — злагода, п'ята — вірність.

Для тих, у кого є пара. У широку, але неглибоку ємність слід налити води. Киньте на її поверхню пару суцвіть ромашки. Якщо квітки відійдуть одна від одної – можлива сварка, якщо ж будуть поряд перебувати – любов і згода не залишать вас, сім'я буде міцною.

Ворожіння на колах води

Також можна у широку і глибоку миску налити воду. На заході сонця пошепки сказати своє бажання і кинути невеликий камінчик. Якщо кількість кіл на воді парна – виповниться цього року, якщо непарна – доведеться ще почекати.

Як знайти свою любов та збагатитися : ворожіння на Івана Купала


Ворожіння у багаття

У святкову ніч Івана Купала розводять велике багаття і стрибають через нього. Якщо полум'я не торкнулося того, хто стрибав – сприятливий знак, що передвіщає дівчатам швидке і щасливе заміжжя, хлопцям – успіх у справах і коханні.

Ворожіння на здоров'я

Щоб дізнатися про здоров'я своїх близьких, на Івана Купала збирають по одній травинці, на кожного члена сім'ї, "ведмеже вушко" (ведмежа ягода, мучниця). Чия травинка зів'яне раніше від усіх, тому цього року частіше хворіти; чия травинка проживе довше, того всі хвороби оминатимуть.

Ворожіння на віщий сон

Щоб вночі на Івана Купала наснився віщий сон, потрібно на заході сонця зібрати сім різних квітів і покласти їх на ніч під подушку.

Ворожіння на корені

На Івана Купала треба вийти в поле і вирвати лівою "підсердечною" рукою з коренем будь-яку рослину. Корінь рослини підкаже, яким буде майбутній чоловік: чим товщий корінь, тим багатшим буде суджений; довгий і рівний корінь говорить про спокійний характер обранця, а ось покручений і короткий попереджає про те, що майбутній чоловік буде хитрим і сварливим; товстий, але короткий корінь говорить про те, що ти зв'яжеш свою долю з багатим, але жадібним чоловіком; а якщо корінь буде мичкуватим із багатьма відгалуженнями – варто чекати на зраду і обман скачать dle 11.3
Загрузка...
ІНШІ НОВИНИ
Хрестини дитини за українськими звичаями: традиції та обряди Хрестини в Україні здавна були справжнім народним традиційним святом. Звичай влаштовувати обід у зв’язку з народженням
СкороІван Купала-2017: 9 особливо важливих ворожінь Свято Івана Купала або, як називають його ще, Іванів день або Ярила, щорічно відзначається 7 липня. У православ’ї він

Коментарі

Додати коментар
Ваше Ім'я:
Ваш E-Mail:

Введіть код:
Погода
Погода у Сваляві

вологість:

тиск:

вітер:


У чоловіка залишилася половина обличчя: шокуючі фото (18+)
У чоловіка залишилася половина обличчя: шокуючі фото (18+)
Суд дозволив відімкнути хворе немовля від апарата: батьків чекає найчорніший день у їх житті
Суд дозволив відімкнути хворе немовля від апарата: батьків чекає найчорніший день у їх житті
В складках 300-кілограмової матері поліція знайшла зникле 4-місячне немовля
В складках 300-кілограмової матері поліція знайшла зникле 4-місячне немовля
Всі новини

«    Липень 2017    »
Пн Вт Ср Чт Пт Сб Нд
  1 2
3 4 5 6 7 8 9
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28 29 30
31