» » Пиво, вино, горілка. Через який час після свята можна сідати за кермо?

Пиво, вино, горілка. Через який час після свята можна сідати за кермо?

Зустрічі з друзями, сімейні свята та корпоративи важко відзначити без прийняття алкоголю. А якщо на зустріч приїхали на своєму автомобілі? Його доведеться залишити, поки водій повністю не протверезіє. Але іноді зручніше почекати, коли алкоголь завершить свою дію.




Зустрічі з друзями, сімейні свята та корпоративи важко відзначити без прийняття алкоголю. А якщо на зустріч приїхали на своєму автомобілі? Його доведеться залишити, поки водій повністю не протверезіє. Але іноді зручніше почекати, коли алкоголь завершить свою дію.
В експерименті взяли участь три співробітника
Двох чоловіків середньої статури ми попросили випити горілки (350 г) і пива (1,5 літра).
Дівчині запропонували пляшку сухого червоного вина з Італії (750 мл) - приблизно так і розподіляються алкогольні пристрасті серед більшості.
Рівень алкоголю вимірювали відкаліброваним аналізатором парів етанолу у видихуваному повітрі Alcotest 6810 - попросту кажучи, алкотестером, причому професійним, саме тим, яким співробітники ДАІ перевіряють водіїв.
Всіх пющих ми перевірили до експерименту : прилад показав 0,0, а значить, всі тверезі як скельце!
Наш тестер вимірював алкоголь в мг / л (показник того, скільки спирту виявляється в літрі видихається). Саме в такому режимі працюють міліцейські вимірювачі  . Але для зручності читачів ми перевели всі цифри в звичні промілі (зробити це нескладно, адже 1 проміля у крові відповідає приблизно 0,45 мг / л у видихуваному повітрі).
У Мережі можна знайти величезну кількість схем розрахунку виведення всілякого алкоголю з організму і навіть приблизних таблиць, за якими пропонується визначити, коли можна сідати за кермо. Покладатися на них не варто! Наш експеримент повністю спростував подібні розрахунки, хоча ми навмисне підібрали середньостатистичних піддослідних.
Пиво
Чоловік, 35 років, вага 74 кг, зріст 178 см.
Пиво міцністю 5,4 %, 1,5 л
Відразу після першого келиха пива алкотестер нарахував 0,62 проміля - це навіть більше, ніж у журналіста, що пив вино, хоча воно було в два рази міцніше пива!
Результат після другого келиха - 0,71 проміля, а от після третього - знову 0,62 проміле. Як пояснили нам наркологи, така цифра - результат того, що пиво дуже швидко починає виводитися з крові. При однакових параметрах (якщо п'є один і той же чоловік) воно вивітриться швидше вина та горілки.
Вже через годину на приладі виявилася цифра, з якої в Італії чоловіка пустили б за кермо - 0,48 проміле. Повністю вивітрилися з крові 1,5 літра пива тільки через 8 годин. А це означає, що, випивши ввечері з приятелями після роботи, з ранку наш кореспондент міг би вирушити на роботу за кермом!
Випито 1,5 літра пива  0,62 проміле
Через 1 годину              0,48 проміле
Через 3 години             0,31 проміле
Через 5 годин                0,2 проміле
Через 8 годин                   0 проміле
Вино
Жінка, 34 роки, вага 65 кг, зріст 178 см
Червоне сухе вино міцністю 12 %, 750 мл
Після першого келиха - вже 0,48 проміле!
За кермо не можна, хоча багато запевняють, що в Європі всі водять, випивши келих вина за обідом. Дійсно, в Бельгії, Німеччині, Італії та ще низці країн 0,5 проміле допустимі. Але не в нас! Після другого келиха прилад показав вже 0,68 проміле. Коли пляшка була допита, на панелі загорілася цифра, рівна 1,15 проміле. Цей результат говорить про те, що людина сильно п'яна, у неї порушені реакції, координація рухів. Повністю твереза наша журналістка виявилася лише через 12 годин після «торжества ». У таблиці можна побачити динаміку виведення алкоголю. А значить, випивши напередодні ввечері, дівчина повинна була б вранці їхати на роботу на метро.
Випита пляшка вина   1,15 проміле
Через 1 годину             1,35 проміле
Через 3 години             0,75 проміле
Через 5 годин                 0,6 проміле
Через 8 годин                     0,2 проміле
Через 12 годин                  0 проміле
Горілка
Чоловік, 36 років, вага 86 кг, зріст 176 см
Горілка 40 %, 350 мл
Після першої чарки горілки алкотестер показав 0,8 проміле. А от після другого  виявилося всього 0,2 проміле. «Міцний алкоголь спочатку вступає в реакцію в шлунку, а потім вже всмоктується в кров», - прокоментував наше відкриття нарколог. Зате після третьої чарки, коли герой нашого експерименту випив в цілому 350 г горілки, прилад нарахував 2,75 проміле!
Міцний алкоголь вивівся з організму нашого журналіста так само, як вино з організму дівчини. Вже через 4 години залишилося 1,1 проміле, а через 8 годин - 0,6. Через 12 годин журналіст був тверезий.
Випито 350 г горілки       2,75 проміле
Через 1 годину                  2,75 проміле
Через 4 години                 1,1 проміле
Через 8:00                          0,6 проміле
Через 12 годин                    0 проміле
Віктор Травін, президент Колегії правового захисту автовласників:
- Я критично ставлюся до таблиць по витвережуванню. Навіть у однієї і тої ж людини, випиваючи одне і те ж кількість спиртного під однакову закуску, в той чи інший день процес виведення продуктів розпаду алкоголю з організму може зайняти різний час. Очевидно, що людям з унікальними організмами і метаболізмом на цей процес буде потрібно абсолютно різна кількість годин. На жаль, зараз у нашій країні за законом за кермо може сідати тільки людина, повністю впевнена у відсутності спиртного в крові. Але обчислити це за допомогою загальних формул - неможливе завдання. Я б радив автомобілістам, часто вживають міцні напої, купити дорогий якісний алкометр і рушати з місця лише після перевірки на ньому.
Володимир Потрібний, професор, д. м. н. :
- Швидкість виведення алкоголю з організму залежить від статі людини, його ваги, кількості з'їденої до цього їжі та індивідуального обміну речовин. У даному експерименті чоловік, що пив горілку, виявився тверезим досить швидко. Це можливо, якщо в цей день людина не обідала. У цьому випадку шлунок залишається порожнім, алкоголь в ньому не застоюється, проходить в кишечник, всмоктується в кров і швидко виводиться. Тобто людина відразу сп'яніє і швидко протверезіє. Якщо ж шлунок повний, алкоголь залишається в ньому разом з їжею, поки вона не перетравиться, людина може не п'яніти швидко, але цей стан триває довше.
Майте на увазі:
Прилад ДАІ аналізує видих повітря, а не кров! Це не один і той же показник. Буває, що в повітрі спирт визначається, а в крові його немає. Якщо взяти горілку в рот і виплюнути, у видихуваному повітрі алкоголь буде ще 20 хвилин. Якщо випити спиртовмісні ліки (валер'янку, корвалол), алкотестер покаже алкоголь у видихуваному повітрі, хоча в крові його не буде - спирт окислиться в шлунку і в кров не потрапить.
Допуск в 0,2-0,3 проміле потрібен не для того, щоб людина могла випити за кермом, а щоб уникнути похибки приладу і помилок, пов'язаних з обміном речовин у людей з аномально високим рівнем ендогенного  алкоголю. скачать dle 11.3
Загрузка...
ІНШІ НОВИНИ
Що подарувати на 8 Березня коханій дівчині?
Що подарувати на 8 Березня коханій дівчині? Березень — це початок весни, все навколо пробуджується від зимової сплячки. Приємно, що в такий прекрасний час ми
20 милих фото, які змусять вас подарувати дитині тваринку
20 милих фото, які змусять вас подарувати дитині тваринку Кожній дитині - по домашній тварині, пише Depo.Закарпаття. 012345
Скільки в середньому українець випиває алкоголю за рік 62 % українців не курять і 16 % взагалі не вживають алкогольні напої, такими виявились результати нового дослідження

Коментарі

Інформація
Відвідувачі, які знаходяться у групі Гости, не можуть залишати коментарі до цієї публікації.
Погода
Погода у Сваляві

вологість:

тиск:

вітер:


Загрузка...

«    Жовтень 2017    »
Пн Вт Ср Чт Пт Сб Нд
  1
2 3 4 5 6 7 8
9 10 11 12 13 14 15
16 17 18 19 20 21 22
23 24 25 26 27 28 29
30 31