» » Закарпатцям на замітку! Як правильно заморозити полуницю на зиму

Закарпатцям на замітку! Як правильно заморозити полуницю на зиму

Цьогоріч з полуницею українцям не пощастило. Окрім того, що їх занадто мало, ягоди ще й не надто смачні. Тож найкраще їх заморозити на зиму, щоб мати достатню кількість вітамінів у холодну пору.
Як ж заготовити полуницю на зиму правильно?

Вибір ягід

Надзвичайно важливо, щоб ягода не була перестиглою, інакше вона перетворитися на "воду". Вона також не повинна бути водянистою. Краще за все вибрати дрібну полуницю – вона краще проморожується.

Готуємо полуницю

Як правильно заморозити полуницю на зиму: корисні поради - фото 171682
Найкраще використовувати пластиковий посуд. Він повинен бути чистим та без сторонніх запахів. І обов'язково варто подбати про те, що він був сухим.
Ягоди потрібно швидко промити під протічною водою. Головне в цьому процесі, щоб полуниця не набралася водою. Після цього помістіть ягоди в пластикове сито – щоб стекла вода. Згодом видаляє плодоніжки. Розкладіть полуницю в один шар на серветці так, щоб ягоди не торкалися одна одну, приблизно на 1 годину, щоб вона добре висохла. Тепер з полуницею можна працювати далі.

Існує декілька способів замороження ягодів

Спосіб №1
Оберни поліетиленовим пакетом широку тарілку або обробну дошку, розподіли в один шар полуницю по площині і помісти в морозильну камеру на пару годин, щоб полуниця "схватилася".
Потім дістань полуницю з морозилки, зніми з тарілки пакет разом із ягодами, і полуниця опиниться вже запакованою в пакеті. Склади такі пакети в морозилку для тривалого зберігання. Зручно, що пакети виходять порційними, і ягоди в них не злипаються.
Спосіб №2
Як правильно заморозити полуницю на зиму: корисні поради - фото 171683
На 1 кг полуниці тобі знадобиться 200 г цукрової пудри (або дрібного цукру). Полуниця при заморожуванні частково втрачає свою солодкість. Щоб ягоди при розморожуванні були солодкими і смачними, її можна заморозити з цукром.
Чисту і просушену полуницю розклади на площині, обгорнутою харчовою плівкою, і відправ на 1-2 години в морозилку. Потім зніми ягоди з плівки і помісти в контейнери, пошарово пересипаючи цукровою пудрою. Контейнери помісти в морозилку, де заморожена полуниця буде зберігатися цілий рік.
Спосіб №3
Ще один спосіб, як заморозити полуницю – це зберігати її в морозилці в перетертому вигляді. Для цього підготовлену чисту і суху полуницю блендером доведи до стану пюре. Залий у пластиковий контейнер і постав у морозилку. Можна відразу засипати полуницю цукром із розрахунку 300 г на 1 кг ягід, а можна додати його вже взимку після розморожування полуничного пюре. скачать dle 11.3
Загрузка...
ІНШІ НОВИНИ

Коментарі

Додати коментар
Ваше Ім'я:
Ваш E-Mail:

Введіть код:
Погода
Погода у Сваляві

вологість:

тиск:

вітер:



«    Серпень 2017    »
Пн Вт Ср Чт Пт Сб Нд
  1 2 3 4 5 6
7 8 9 10 11 12 13
14 15 16 17 18 19 20
21 22 23 24 25 26 27
28 29 30 31