» » На Берегівщині оголосили карантин: Виявлено африканську чуму свиней

На Берегівщині оголосили карантин: Виявлено африканську чуму свиней


У понеділок в одному з мисливських господарств поблизу с.Берегуйфалу, що на Берегівщині біля годівниці було виявлено труп дикої свиноматки з ознаками вірусної хвороби.

Про це повідомив голова Закарпатської ОДА Геннадій Москаль.
Зразки тканин свині були негайно відправлені в Київський Державний науково-дослідний інститут з лабораторної діагностики та ветеринарно-санітарної експертизи, фахівці якого встановили, що тварина загинула від збудника африканської чуми свиней.
Вже у четвер у Берегові під головуванням керівництва райдержадміністрації проведене засідання надзвичайної протиепізоотичної комісії.
Введені карантинні обмеження, які включають знищення диких свиней мисливського господарства, в якому виявлений збудник африканської чуми, подвірний обхід ветеринарів із обстеженням свійських свиней у сусідніх селах, заборону переміщення свійських свиней без дозволу санітарної служби тощо.
Труп дикої свині, у якої виявлено африканську чуму, спалено. Станом на ранок четверга жодної іншої тварини зі збудником цієї вірусної хвороби не виявлено, ситуація знаходиться під постійним контролем влади. 
Нагадаємо, минулогго року в грудні на Закарпатті вже виявляли африканську чуму свиней
Мukachevo.net скачать dle 11.3
Загрузка...
ІНШІ НОВИНИ
Свалявські мисливці заготовили для тварин 8,5 тонн кукурудзи та 9,5 тонн сіна
Свалявські мисливці заготовили для тварин 8,5 тонн кукурудзи та 9,5 тонн сіна З настанням сильних морозів, лісовим мешканцям доводиться несолодко. Більшість з них просто не в змозі самостійно
На Закарпатті африканська чума  Чи не будуть продавати закарпатцям заражене м'ясо? За попередньою інформацією, африканську чуму зафіксували відразу у

Коментарі

Додати коментар
Ваше Ім'я:
Ваш E-Mail:

Введіть код:
Погода
Погода у Сваляві

вологість:

тиск:

вітер:



«    Серпень 2017    »
Пн Вт Ср Чт Пт Сб Нд
  1 2 3 4 5 6
7 8 9 10 11 12 13
14 15 16 17 18 19 20
21 22 23 24 25 26 27
28 29 30 31