ЗАВАНТАЖИТИ
МОБІЛЬНИЙ ДОДАТОК ЗАРАЗ

Розміщення реклами тут - +380 (98) 607 99 77
» » 9 причин відмовитися від газованих напоїв

9 причин відмовитися від газованих напоїв

9 причин відмовитися від газованих напоїв

Ще з часів мого дитинство слова «Від цього у тебе будуть псуватися зуби» звучали у мене в голові кожного разу, коли я бачила банку з газованою водою. Цю фразу часто вимовляли бабуся з дідусем, коли вони помічали, як мій тато п’є свою улюблену колу. Повинна визнати, що це ніколи не заважало мені іноді випити стаканчик газованої води, але за ці роки я дізналася, як багато небезпек ховається за цим газованим напоєм. Ось 9 причин відмовитися від газованої води.

1. Сприяє утворенню карієсу

Чищення зубів допоможе Вам позбутися від зубного каменю, який утворюється на зубах, в той час як вживання газованої води сприяє його виникненню. Цукор, що міститься в газованій воді, це те, що викликає появу зубного каменю. Цукор створює умови для розвитку бактерій в порожнині рота, які виробляють кислоту, яка допомагає зубному каменю руйнувати захисну емаль зуба. Чим менше цукру Ви вживаєте, тим менше шансів буде у каменю заподіяти шкоди зубам.

2. Занадто великий вміст натрію

Під час щоденного прийому їжі в організм потрапляє досить багато натрію, кількість якого найчастіше більш ніж достатньо. Рекомендована кількість натрію, необхідного організму від 500 до 1000 мг на день. У середньому, американці вживають щодня набагато більше натрію, ніж рекомендується, іноді до 10 разів більше. Стакан газованої води в середньому містить від 30 до 50 мг натрію. Занадто великий вміст натрію може призвести до підвищення кров’яного тиску, може підвищити ризик розвитку інсульту і серцевих захворювань, а також захворювання нирок.

3. Сприяє до надмірної ваги

Людський організм використовує цукор для створення енергії, інша кількість цукру перетворюється в жир і відкладається для подальшого використання. Багато людей думали, що жир є причиною надмірної ваги, але дослідження довели, що цукор набагато більше сприяє набору ваги. Вживання великої кількості газованої води може також запобігти появі реального почуття голоду, таким чином, організм отримує менше вітамінів, мінералів, і поживних речовин.

4. Занадто великий вміст цукру

Газована вода, як правило, містить досить багато цукру, а як згадувалося раніше, цукор сприяє утворенню карієсу і надмірної ваги. Спроба пити газовану воду, яка містить замінник цукру, такий як аспартам часто може виробляти зворотний ефект. Деякі люди дійсно набирають вагу через аспартам і було б краще продовжувати пити газовану воду з вмістом звичайного цукру. Аспартам пов’язують з виникненням різних побічних ефектів: напад, прискорене серцебиття, затьмарення свідомості, нестійкість, оніміння, агресії, і багато іншого. Звичайно, реакція буде також залежати від людини, і у деяких людей не проявляються побічні ефекти від вживання аспартама.

5. Містить «порожні» калорії

Вживання газованої води може створити ілюзію насичення і зменшити бажання з’їсти здорову їжу. Ці «порожні» калорії не забезпечують харчування взагалі. Небажання вживати звичайну їжу вчасно, як правило, призводить до бажання перекусити пізніше. Вживання здорової їжі і газованої води зазвичай не поєднуються. Більшість людей, у пошуках, чим би перекусити, вибирають печиво, кекси, або будь-які інші солодощі.

6. Погано впливає на травну систему

Середній рівень рН газованої близько 2,5, що лише трохи вище рівня рН акумуляторної кислоти і рівний рН оцту. Фосфорна кислота, яка міститься в газованій воді і робить її такою їдкою речовиною. Людський шлунок пристосований переробляти трохи цукру, але і у нього є свої межі. Коли занадто багато кислоти надходить в організм, шлунок не в змозі належним чином переварити їжу, і це, як правило, є причиною нетравлення шлунка. Незасвоєна їжа може викликати здуття живота і утворення газів.

7. Може викликати зневоднення

Кофеїн призводить до втрати рідини, у зв’язку з його сечогінним ефектом. Це означає, що він змушує Вас частіше відвідувати туалет. Звичайно, якщо Ви п’єте багато води в проміжках між вживанням газованої води, у Вас є хороший шанс уникнути цього, так як вживання тільки газованої може призвести до зневоднення організму. Там справді не достатньо води для організму, особливо якщо Ви займаєтеся спортом і в той же час п’єте газовану воду.

8. Прискорює процес старіння

Якщо взяти, наприклад, кока-колу, в ній міститься фосфорна кислота, саме вона відповідає за те, щоб напій зберігався так довго. У малих дозах вона міститься в багатьох корисних продуктах, які ми вживаємо щодня. Якщо кислоти багато, то йде навантаження на нирки, серце.

9. Викликає онкозахворювання

Барвники, що використовуються в тій же кока-колі (надають їй особливий, ні з чим незрівняний коричневий колір), утворюють в організмі людини рак. Відмовитися від газованої води – одна з кращих порад для тих, хто хоче уникнути онкозахворювань.

Я впевнена, що ці 9 причин відмовитися від газованих напоїв не змусять усіх зробити цього. Мій хлопець завзятий любитель газованої води, хоча у нього підвищений тиск і він знає, що вживання газованої води шкодить йому. Важко змусити дорослу людину перестати робити те, що він робив все своє життя, повірте мені! Чи є якісь причини, через які Ви відмовилися від вживання газованої води або Ви продовжуєте пити газовану воду після перегляду цих порад, але вже в помірній кількості?





Загрузка...
ІНШІ НОВИНИ
Навіщо чистити зуби ввечері: п'ять причин Німецькі дантисти назвали ТОП-5 переконливих причин, які повинні змусити нас чистити зуби вечорами. Профілактика

Коментарі

Інформація
Відвідувачі, які знаходяться у групі Гости, не можуть залишати коментарі до цієї публікації.
ПОПУЛЯРНЕ / КОМЕНТАРІ
  1. На роботу потрібен ПОКЛЕЙЩИК БОРДІВ!
  2. На Закарпатті горіло на території готельно-ресторанного комплексу
  3. На Закарпатті вилучили майже півтора центнера наркотиків
  4. На Львівщині стався землетрус
  5. На роботу потрібні журналісти!
Погода
Погода у Сваляві

вологість:

тиск:

вітер:


Живцем згоріли 18 осіб: Масштабне ДТП на трасі все охоплено вогнем, перші подробиці
Живцем згоріли 18 осіб: Масштабне ДТП на трасі все охоплено вогнем, перші подробиці
Роботи будуть розносити пошту по домівках в Норвегії
Роботи будуть розносити пошту по домівках в Норвегії
Всі новини
Загрузка...

«    Листопад 2018    »
Пн Вт Ср Чт Пт Сб Нд
  1 2 3 4
5 6 7 8 9 10 11
12 13 14 15 16 17 18
19 20 21 22 23 24 25
26 27 28 29 30