Розміщення реклами тут - +380 (98) 607 99 77
» » Вчені довели, що ліво- та праворукі сприймають світ по-різному

Вчені довели, що ліво- та праворукі сприймають світ по-різному

Але цей дисбаланс позначається на житті ліворуких людей на більш тонкому і глибокому рівні, ніж використання канцелярських товарів.

Деніел Касасанто, психолог з університету Чикаго, пояснює, яким чином наші переконання, пов'язані з поняттями “правого” і “лівого”, визначають нашу поведінку у різних ситуаціях. Зокрема, наше сприйняття “правого” і “лівого” може вплинути на те, як ми робимо покупки, за кого голосуємо і навіть які імена вибираємо для дітей.

 

Скажімо, зазвичай слова, які описують позитивні якості, відносяться до “правого” - "правильний", "праве діло". Якщо ми говоримо про щось погане, неякісне і здобуте нечесним шляхом, ми говоримо “лівий”. У деяких культурах ця різниця ще більш істотна. Наприклад, в Гані ви не повинні вказувати лівою рукою, бо вона призначена для нечистих справ. У деяких ісламських культурах ви повинні входити в мечеть з правої ноги, а з лівої - тільки в відхоже місце.

“Ми почали з простого досвіду: показували людям зображення інопланетян справа чи зліва на аркуші паперу і просили визначити, який з них виглядав розумнішим, чеснішим і привабливішим, - розповідає Касасанто. - В середньому, правші наділяли більш позитивними якостями прибульців з правого боку, а шульгам більше подобалися істоти зліва”.

Картинки по запросу рисует левша

“Але ми також хотіли зрозуміти, чи буде ця закономірність спостерігатися в природних умовах, - продовжує психолог. - Один із способів, яким ми хотіли це перевірити, - аналіз спонтанної мови і жестів. Нам дуже допомогли записи дебатів між кандидатами в президенти США. Так сталося, що між 2004 і 2008 роками серед кандидатів двоє були ліворукими, а двоє — праворукими. До перших відносяться Барак Обама і Джон Маккейн,  до других  - Джон Керрі і Джордж Буш”.

Картинки по запросу обама пишет

Психологи з команди Касасанто розклали всі виступи на окремі невеликі твердження і стали дивитися, які з цих тверджень несли позитивний і негативний посил. Потім дослідники вивчили жести, які використовували кандидати, і відзначили, для яких з них кандидати використовували праву руку, для яких - ліву. В цілому, кожен активніше жестикулював правою рукою, але коли йшлося про позитивні речі (наприклад, коли вони обговорювали бажаний образ майбутнього або те, що викликало схвалення у аудиторії), правші і лівші більше користувалися своєю провідною рукою.

скачать dle 11.3
Загрузка...
ІНШІ НОВИНИ
Про що говорить перша буква вашого імені. Ви будете шоковані
Про що говорить перша буква вашого імені. Ви будете шоковані Доведено, що вибір імені безпосередньо впливає на життя і Долю людини, визначаючи її сильні і слабкі сторони. Саму

Коментарі

Додати коментар
Ваше Ім'я:
Ваш E-Mail:

Введіть код:
ПОПУЛЯРНЕ / КОМЕНТАРІ
  1. Є нові подробиці пожежі у Сваляві
  2. Нові подробиці моторошної ДТП на Свалявщині. Загинули люди
  3. Поблизу села Сусково , що на Свалявщині трапилася ДТП
  4. На Свалявщині вантажівка збила насмерть велосипедистку
  5. Поліція затримала двох крадіїв зі Свалявщини
Погода
Погода у Сваляві

вологість:

тиск:

вітер:


У Польщі школярки побили українську дівчинку, – ЗМІ
Раведник світу – Ірена Сендлер – живцем вкладала дітей у труни… задля порятунку
Справжнє диво! Мертва мати народила дитину в труні
Справжнє диво! Мертва мати народила дитину в труні
Крокодили з’їли пастора, залишилось тільки взуття
Крокодили з’їли пастора, залишилось тільки взуття
Всі новини

«    Травень 2017    »
Пн Вт Ср Чт Пт Сб Нд
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 31