Розміщення реклами тут - +380 (98) 607 99 77
» » Сьогодні - день медсестри

Сьогодні - день медсестри

Слід привітати

Історична довідка: 12 травня відзначається Всесвітній день медичної сестри. Хоча фактично святу вже більше ста років, офіційно воно було засновано тільки в 1971 році.



День медичної сестри відзначається з моменту об’єднання сестер милосердя з 141 країни в професійну громадську організацію - міжнародну раду медичних сестер.



Вперше служба сестер милосердя була організована під час Кримської війни англійкою Флоренс Найнтінгейл (12.05.1820 - 13.8.1910). Всесвітній день медичних сестер за рішенням Міжнародної організації Червоного хреста є саме в її честь, в день її народження - 12 травня.

Медичні сестри працюють в операційних, в процедурних кабінетах стаціонарів і поліклінік, в стоматологічних клініках, спільно з лікарем проводять прийом хворих і т.д. Там, де є лікар, завжди присутня медсестра, яка виконує всі його призначення. Люди цієї професії більше ніж лікарі спілкуються з пацієнтами, і це вимагає особливих навичок комунікації та стресостійкості. Вони повинні розбиратися в психології людей, відрізняти дійсні скарги хворого на нездужання від простої вимоги підвищеної уваги до своєї персони. Професія медсестри – це не просто дуже відповідальна робота, а й спосіб життя.

Нині в лікувально-профілактичних закладах України працює понад 402,8 тисячі молодших спеціалістів з медичною освітою. Із них понад 290 тисяч – медичні сестри.

В Закарпатській області працює 10 337 середнього медичного персоналу (медсестри, акушерки, фельдшера та фармацевти). Переважна більшість з них - 7 717 – це медсестри. 

Співвідношення між лікарями та медсестрами в країнах Європи становить 1:4, а в Україні — приблизно 1:2. До того ж, у європейських клініках на 1 медичну сестру в стаціонарі припадає від 4 до 8 пацієнтів, а у нас може бути і 20, і 30. І якщо в терапевтичному відділенні з такою кількістю хворих ще якось можна впоратися за наявності маніпуляційної медсест­ри, то наприклад в неврологічному, де перебувають пацієнти після інсультів, з тяжкими хронічними нервовими розладами, або в хірургічному — це за межею людських сил!


Цікаві факти:

найбільше число медсестер в Фінляндії - на 100 000 осіб припадає 2162 медсестри. Для порівняння, на Гаїті на 100 000 осіб припадає 5 медсестер. 


МОЗ НАГОРОДЖУЄ ДО ДНЯ МЕДИЧНОЇ СЕСТРИ:

Андріану Михайлівну САВИЧ – головну медичну сестру Обласної клінічної інфекційної лікарні почесною грамотою МОЗ

Тетяну Іванівну ІВАНИШ – головну медичну сестру Великоберезнянської районн
ої лікарні, подякою МОЗ України
скачать dle 11.3
Загрузка...
ІНШІ НОВИНИ
"Ця людина – лікар від Бога" В Бедевлі закарпатців лікує від недуг унікальна людина             Вже не вперше цей унікальний лікар на Тячівщині приймає людей. За дверима його приймальної завжди черги,
Дивні професії сучасності, про які мало хто знає
Дивні професії сучасності, про які мало хто знає Сьогодні на ринку праці існують тисячі різноманітних вакансій, серед яких є й такі, що викликають щире здивування та

Коментарі

Додати коментар
Ваше Ім'я:
Ваш E-Mail:

Введіть код:
ПОПУЛЯРНЕ / КОМЕНТАРІ
  1. Нові подробиці моторошної ДТП на Свалявщині. Загинули люди
  2. Поблизу села Сусково , що на Свалявщині трапилася ДТП
  3. На Свалявщині вантажівка збила насмерть велосипедистку
  4. Свято-Тройце-Кирило-Мефодіївський жіночий монастир молитовно вшанував своїх небесних покровителів
  5. Природа Закарпаття шокує
Погода
Погода у Сваляві

вологість:

тиск:

вітер:


Померла новонароджена дівчинка розміром з ляльку Барбі
Померла новонароджена дівчинка розміром з ляльку Барбі
Під час буревію у Москві загинуло 12 людей / ВІДЕО 18+
З Всесвіту зникла зірка, – NASA
Злочинець віддав свою нирку матері двох дітей: спокутує провину
Злочинець віддав свою нирку матері двох дітей: спокутує провину
Всі новини

«    Травень 2017    »
Пн Вт Ср Чт Пт Сб Нд
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 31