Розміщення реклами тут - +380 (98) 607 99 77
» » Закоханий француз створив у Закарпатті бізнес - "два в одному"

Закоханий француз створив у Закарпатті бізнес - "два в одному"

Закоханий француз створив у Закарпатті бізнес -

Розмах фермерсько-туристичного підприємництва в Закарпатті воістину вражає. 
У регіоні, в якому сьогодні саме туризм і аграрний сектор складають основу економіки, це дозволяє дещо пом'якшити наслідки соціально-економічної кризи. І дуже вірно обрано напрямок виробництва екологічно чистої продукції, яка стає все більш популярною.

Унікальна людина! Чоловік з Франції Орест Дель Соль, багато років тому у себе на батьківщині зустрів студентку з Ужгорода Йолану, яка приїхала за студентським обміном вдосконалювати французьку мову. Закохався, приїхав свататися в Закарпаття та був зачарований цією землею. А також безмежними можливостями займатися в Україні агробізнесом.

Орест і Йолана живуть в гірському Хустському районі Закарпатської області, далеко від «цивілізації» заснували еко-ферму «Зелений гай».
Вони практично не використовують найману працю, виробляють м'ясо-молочну продукцію для себе і друзів, надлишки продають дрібними партіями у великих містах України підприємцям, які займаються торгівлею екологічно чистою продукцією, а доходи надходять на рахунок кооперативу і розподіляються там же.

Приставка «еко» до продукції - не для красного слівця. Ніяких антибіотиків, кормових добавок, гербіцидів та інших необхідних атрибутів сучасного агробізнесу тут не застосовують.

Ще під егідою Лонго Май в Хустському районі в Нижньому Селищі створена сироварня, де випускаються сири за швейцарською рецептурою. Дотримуються всіх принципів соціально-відповідального бізнесу.

Дотримуючись закон України про екологічну безпеку, зробили сучасну систему очистки стоків не тільки для маленької сироварні, але і для сільських школи та клубу, розташованих неподалік. Біологічні очисні споруди для очищення виробничих стоків, побудовані завдяки мерії швейцарського міста Базель, роблять стічні води знову придатними для пиття.

Єдине, на що нарікає Орест, - місцеві селяни не визнають «комуну» (хотіли заснувати спочатку сироварню на паях) і воліють індивідуалізм. Знайшовся в селі сміливець Петро Пригара, який і взявся за цю справу.
Технологія виробництва сирів - швейцарська, для чого Петро стажувався в Швейцарії. Сири виготовляються з коров'ячого молока, яке приймається виключно від місцевого сільського населення. Якість сировини щодня контролюється, тому любителі розбавити молоко водою або навіть підмішувати вапно швидко отримали від воріт поворот і незабаром навчилися бути чесними.

Усі постачальники молока дотримуються трьох основних правил: корова повинна бути здоровою і не приймати ніяких лікарських препаратів; молоко повинно бути свіжим; посуд, в якому місцеве населення приносить молоко, ні в якому разі не може бути пластиковою. Саме ці умови і є запорукою виготовлення якісного, смачного і екологічно чистого сиру.

Цікаво, що сюди, на маленьку сироварню, возять екскурсії. З цим унікальним досвідом, коли закарпатський фермер примудряється об'єднати «два в одному»: і виробництво сільгосппродукції, і туристичний бізнес, журналісти південного сходу України познайомилися в рамках проекту Ужгородського прес-клубу «Зі Сходу на Захід», інформує ua-reporter.
шаблоны для dle 11.2
Загрузка...
ІНШІ НОВИНИ
Цікавинки унікальних закарпатських ферм у мережі. ФОТО Відомий закарпатський мандрівник Віктор Стинич у своєму блозі “Подорожуй” опублікував чергову історію цікавої подорожі
Цьогоріч на Закарпатті має вродити все, та й попит на наші фрукти-овочі буде підвищеним  Холодна й сніжна зима, а потім запізніла весна неминуче визначатимуть майбутній сільськогосподарський сезон. Деякі
Покинути Францію, щоб відкрити еко-ферму на Закарпатті: цікаві історії
Покинути Францію, щоб відкрити еко-ферму на Закарпатті: цікаві історії  Орест Дель Соль покинув життя у Франції та переїхав на Закарпаття, аби створити власну еко-ферму. 

Коментарі

Додати коментар
Ваше Ім'я:
Ваш E-Mail:

Введіть код:
Погода
Погода у Сваляві

вологість:

тиск:

вітер:



«    Травень 2017    »
Пн Вт Ср Чт Пт Сб Нд
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 31