ЗАВАНТАЖИТИ
МОБІЛЬНИЙ ДОДАТОК ЗАРАЗ

Розміщення реклами тут - +380 (98) 607 99 77

«Розпил» під музику: хто і скільки заробить на Євробаченні-2017

У подібному дусі висловився прем’єр-міністр Володимир Гройсман, відповідаючи на питання про те, чи зможе Україна заробити на Євробаченні чи ні, – повідомляє ZIK з посиланням на realist.media.
«Для нас головне, щоб ця подія пройшла на належному рівні. Ми насправді дуже дбайливо використовували кошти для підготовки», – запевнив глава уряду.
Щоб з’ясувати, про який ступінь ощадливості говорив прем’єр, Realist проаналізував інформацію в системі закупівель ProZorro, з’ясувавши, хто і скільки заробить на конкурсі. Переважно це приватні компанії, які отримали підряди без тендерів. А також артисти і шоумени, які запросили солідні гонорари.
У державному бюджеті на проведення пісенного конкурсу влада заклала 621 млн грн, з яких за перші три місяці цього року витратили 90,2 млн грн. Ще понад 200 млн грн на підготовку міста до конкурсу виділили з київського бюджету. Міські гроші пішли переважно на ремонт доріг, тротуарів, метро та іншої інфраструктури.
Головний розпорядник саме бюджетних коштів – Держкомтелерадіо, а одержувач – Національна громадська телерадіокомпанія України, яка укладає договори з підрядниками і відповідає за організацію Євробачення.
Найбільш витратна стаття витрат Євробачення для України – оренда приміщення в Міжнародному виставковому центрі (МВЦ) на Лівому березі, де буде проходити конкурс. Оренда 31 тис. кв м території МВЦ з 18 березня по 21 травня обійдеться організаторам конкурсу понад 35,1 млн грн.
До речі, Євробачення в 2005 році обійшлося Україні в 57 млн грн.
Цікавий факт. Президентом МВЦ є Віктор Ткаченко, який був директором Палацу спорту в Києві, де в 2005 році проходило Євробачення. Генеральним директором МВЦ значиться його брат Анатолій Ткаченко. Палацом спорту Віктор Ткаченко керував з 1989-го до 1995 року. Тоді цей заклад заробляв не стільки на спортивних заходах і концертах, скільки на всіляких виставках і симпозіумах.
Пізніше Ткаченко став засновником ЗАТ «Київський палац спорту», яке орендувало арену у державного підприємства «Палац спорту».
Саме цей ЗАТ, яким керував Ткаченко, разом з Київською міською адміністрацією в 1998 році стали співзасновниками МВЦ. Пізніше місто продало свою частку. І на даний момент МВЦ належить братам Ткаченкам (понад 33% в статутному капіталі компанії) та нідерландській компанії Kratelso B. V.
Перед Євробаченням-2005, де Україну представляла група «Гринджоли», між дирекцією Палацу спорту та організаторами в особі Національної телерадіокомпанії трапився скандал. Сторони звинувачували одна одну в затягуванні підготовки до конкурсу, особливо претензії були в частині фінансів.
На той момент обіймаючий посаду віце-прем’єра в уряді Юлії Тимошенко Микола Томенко казав, що звертався до Генпрокуратури з заявою про зловживання керівництва Палацу спорту, яке, на думку чиновника, явно завищило вартість оренди.
«Нам керівництво Палацу спорту, де кілька людей орендують державну власність за «фантастично великою цінами» – аж 26 тис. на місяць за весь Палац спорту – виставило за оренду 15 млн грн», – говорив у 2005 році Томенко. До речі, потім ціна оренди була знижена до трохи більше, ніж 1 млн грн.
Ткаченко, в свою чергу, запевняв, що НТКУ як організатор практично не цікавилося станом підготовки. Більш того, ремонт арени довелося робити нібито за кредитні гроші, а не ті, що мали надійти з бюджету.
Все закінчилося тим, що «Гринджоли» з тріском провалили Євробачення, бюджет успішно освоїли і про скандал забули.
Тепер, крім братів Ткаченків в МВЦ, освоювати бюджетні гроші організаторам конкурсу допомагають кілька приватних компаній і держструктур. Їх десятки. Вкажемо деякі з них.
Фірма шоу-світла «Феєрія» заробить 4,8 млн грн за послуги із забезпечення світловим і такелажним обладнанням прес-центру конкурсу.
Юридична фірма «Салком» отримає 2,8 млн грн за консультації та юридичне представництво для Євробачення. На 2,7 млн грн компанія «Гамополіс надасть послуги з організації івентів та креативної частини для функціонування Євроклубу та Єврофан-кафе як офіційних локацій конкурсу». За цю суму названа компанія протягом двох тижнів буде проводити вечірки, організовувати шоу і вести сторінки у соціальних мережах. До речі, декорування фан-зони обійдеться в 1,9 млн грн.
Компанія «Ватек» забезпечить організаторів металодетекторами на 2,7 млн грн. Причому не продасть, а передасть у тимчасове користування 30 пристроїв, які встановлять безпосередньо в самому МВЦ, Євроклубі на Парковій дорозі і в Євромістечку на вулицях Хрещатик, Прорізна і Б. Хмельницького.
Ще за 2,1 млн грн організатори беруть в оренду на 17 діб якесь обладнання у компанії «Скан Сістемс» для виявлення на пропускних пунктах заборонених до пронесення предметів і речовин. Грубо кажучи, колючих, ріжучих і тих, що вибухають і т. д.
Забезпечувати охорону офіційних делегацій за 1,029 млн грн буде чомусь Управління поліції охорони в Одеській області.
Майже на 820 тис. грн організатори замовили послуги у пожежних та рятувальних служб на час конкурсу. Уклали договір з Головним управлінням ДСНС в Києві.
На майже 1,2 млн грн закупили меблі та інвентар у компанії «Сам-Трейд Груп». Ще більш ніж на 738 тис. грн організатори конкурсу придбали крісла і дивани у компанії «Аззаре». На цю суму підрядник поставить 84 крісла і 124 дивана. Компанія «Алвисс» заробить майже 1,6 млн грн за послугу із забезпечення огорожами і сценами офіційної фан-зони Евровіжн. Це далеко неповний список витрат пісенного конкурсу, які оплатять українські платники податків. Ще будуть мільйонні витрати на виїзне обслуговування, перевезення і розміщення гостей та учасників Євробачення.
Що важливо: як такі тендери щодо послуг для організації конкурсу в системі ProZorro не проводилися. Були переговорні процедури. Така можливість передбачена законодавством. Причому свідомо. Щоб встигнути вчасно з організацією Євробачення. Інше питання, що у деяких компаній, з якими вирішили працювати організатори, немає навіть своїх інтернет-представництв.
ProZorro відзначило кілька досить публічних осіб, чиї послуги знадобилися організаторам Євробачення. Багато з цих послуг, як може здатися, досить недешеві. Гонорар співачки Руслани, яка виграла «Євробачення» у 2004 році, становить 393,6 тис. грн за виступ у перерві під час фіналу конкурсу. Переможниця минулорічного Євробачення співачка Джамала за свій вступ на сцені в Києві запитала 985,5 тис. грн. Щоправда, станом на четвер договір з Джамалою на сайті ProZorro не оприлюднений.
Національний академічний оркестр народних інструментів може розраховувати на куди більш скромний гонорар, ніж Руслана і Джамала – 45 тис. грн на весь колектив. Оркестр виступить разом з групою ONUKA, яка, до речі, також отримає 45 тис. грн.
В цьому році спікером Євробачення зв’язків зі ЗМІ став ведучий і шоумен Павло Шилько, відомий як DJ Паша. За свої послуги, які згідно з договором він повинен надавати з 11 березня по 13 травня, Шилько отримає 186,3 тис. грн.
Менеджером – креативним супервайзером конкурсу став Сергій Проскурня, український театральний режисер і продюсер. Згідно з інформацією ProZorro, він заробить 372,6 тис. грн за постановку конкурсу.
Послуги композитора для написання музичного супроводу обійдуться в 873,5 тис. грн. На такій сумі зійшлися з Михайлом Некрасовим, композитором, продюсером співачки та екс-нардепа Злати Огневич, яка раніше представляла Україну на Євробаченні. 150 тис. грн за виготовлення одягу для ведучих конкурсу отримає дизайнер Олена Буреніна. Ще 604 тис. грн – Катерина Возіанова, власниця ательє Індпошиття, де будуть шити костюми для ведучих.
Ведучих конкурсу організатори, судячи з усього, копійкою не образили. Один з провідних Олександр Скічко, за даними ProZorro, отримає 190 тис. грн. Інформація про гонорари двом іншим провідним поки не оприлюднена.
джерело : http://zik.ua




Загрузка...
ІНШІ НОВИНИ
Станції-примари, які неможливо знайти на картах
Станції-примари, які неможливо знайти на картах Майже у кожному мегаполісі світу можна відшукати недобудовану чи закинуту станцію метро, яку вважають примарою, адже на

Коментарі

Інформація
Відвідувачі, які знаходяться у групі Гости, не можуть залишати коментарі до цієї публікації.
Погода
Погода у Сваляві

вологість:

тиск:

вітер:


Загрузка...