ЗАВАНТАЖИТИ
МОБІЛЬНИЙ ДОДАТОК ЗАРАЗ

Розміщення реклами тут - +380 (98) 607 99 77

Топ 10 рослин, які очищують повітря

Купуючи кімнатні рослини для свого будинку, ми думаємо про красу і затишок, а не про здоров'я своєї сім'ї. Більшість декоративних рослин не тільки прикрашають своїм зеленим листям наш будинок, але й позитивно впливають на мікроклімат в будинку. Кімнатні рослини не тільки прикрашають будинки, але й очищають повітря від токсинів, які завжди присутні в повітрі житлової зони. Вони захищають нас від бактерій і вірусів, а крім того заспокоюють нерви і покращують настрій.
Які рослини найкорисніші для будинку?

Спатифіллум

Спатифіллум очищає повітря від пилу у вашій кімнаті. Тому регулярно протирайте його листя вологою губкою або влаштовуйте йому теплий душ. Вважається, що спатифиллум очищає повітря від шкідливих сполук, таких як: чадний газ, бензол, формальдегід, бензол, етилбензол.

Хлорофітум

Хлорофітум найкраще очищає повітря від шкідливих речовин, які виділяються з меблів, ламінату, газової плити. За добу рослина поглинає до 80 % шкідливих мікроорганізмів. Є зволожувачем повітря. А при додаванні у грунт вугілля, зволоження збільшується у кілька разів. Хлорофітум добре вирощувати людям-алергетикам та хворим на респіраторні захворювання, оскільки він дуже добре очищає повітря.

Алоє

Алоє очищає повітря від формальдегідів і знижує вміст у ньому найпростіших мікроорганізмів. Вночі виділяє кисень і поглинає вуглекислий газ. Алоє добре вирощувати людям які хворіють на хронічні захворювання.

Драцена

Драцена очищає повітря в приміщені, у якому вона стоїть. Видаляє з повітря більше 70% шкідливих домішок, які можуть виділятися з неякісних синтетичних покриттів, лінолеуму і ДСП. Драцени переробляють всі ці шкідливі сполуки, а також знищують половину всіх існуючих мікробів.
Драцену можна віднести до найпотужніших зелених "фільтрів". Вона здатна поглинати через листя та коріння такі отрути, як ксилол, бензол, формальдегід і трихлоретилен, і знешкоджувати їх.

Фікус

Листя фікуса здатні активно поглинати формальдегід - до 10 мг/год, а отже очищати повітря. Його можна порівняти з порохотягом.

Монстера

Монстера не тільки збагачує приміщеня киснем і озоном, але й покращує мікроклімат, створює комфортний рівень вологості. Поглинає шкідливий формальдегід, який виділяють деякі будівельні матеріали. Виділяє біологічно активні речовини, які допомагають боротися з деякими бактеріями, вірусами і грибками.
Монстера має гарні великі листя, які затримують на своїй поверхні пил. І ще ця рослина є справжнім барометром, вона має здібності передбачати погоду. Перед початком грози або дощу, на її листках з'являються крапельки води. Але ... її сік дуже шкідливий для людини. Він моментально викликає опік шкіри, а якщо він потрапить в очі, слід терміново промити їх водою, потім відваром ромашки, а потім відправлятися на прийом до лікаря. У випадку, якщо тварина або людина ковтне сік, то це моментально викличе печіння в роті, буде рясно виділятися слина.

Шеффлера

Шеффлера - справжній природний іонізатор, який покращує екологію в будинку. Повітря в кімнаті, де стоїть ця рослина, завжди буде наповнене киснем, важливими для людини аероіонами і, на додачу, добре зволожене. Шеффлеру також ставлять у кімнатах де палять цигарки, вона вбирає шкідливі речовини і очищає повітря (раз на тиждень шеффлеру потрібно виносити на відкрите повітря, щоб вона віддала всі шкідливі речовини(на 2-3 год)).

Пеларгонія

Для того щоб ця квітка принесла максимум користі, її потрібно тримати в спальні. Пеларгонія виділяє корисні сполуки (людина їх вдихає і заспокоюється, це корисно при стресах і безсонні), очищує повітря. Герань відома у всьому світі, як рослина, що відганяє міль, вона гарно цвіте, швидко розмножується, і не вимагає особливого догляду, дуже корисна.

Кактус

Краще купувати кактус з довгими голками. Ця рослина вбиває мікроби і знижує шкідливу іонізацію повітря, захищаючи нас від електромагнітного випромінювання. Ось чому цю рослину рекомендують ставити в кімнатах, де є комп'ютер і телевізор. Для нормального росту їм необхідно багато тепла і світла.

Араукарія

Ауракарія це вічнозелене невибагливе хвойне деревце зі специфічним, приємним і освіжаючим запахом, що володіє цінними лікувальними властивостями. ЇЇ добре вирощувати людям-алергетикам, оскільки ця рослина дуже добре очищає повітря, і у ній міститься каротин, смоли та ін. корисні речовини.




Загрузка...
ІНШІ НОВИНИ

Коментарі

Інформація
Відвідувачі, які знаходяться у групі Гости, не можуть залишати коментарі до цієї публікації.
Погода
Погода у Сваляві

вологість:

тиск:

вітер:


Помер творець мультсеріалу "Губка Боб Квадратні Штани"
Помер творець мультсеріалу "Губка Боб Квадратні Штани"
З’явилася реакція Пyтiна на вoєнний стан в Україні
З’явилася реакція Пyтiна на вoєнний стан в Україні
Мандруючий Хатіко: хаскі, який зник в Нью-Йорку, знайшовся за понад 1700 кілометрів
Мандруючий Хатіко: хаскі, який зник в Нью-Йорку, знайшовся за понад 1700 кілометрів
Повчальна історія: літня британка витратила більше 100 000$ на "коханого" зі Шрі-Ланки
Повчальна історія: літня британка витратила більше 100 000$ на "коханого" зі Шрі-Ланки
Всі новини
Загрузка...