» » Під час вибуху цю дівчинку викинуло у вікно. Через 4 хвилини камера знімає незбагненне …

Під час вибуху цю дівчинку викинуло у вікно. Через 4 хвилини камера знімає незбагненне …

Все розпочалося 1 вересня 2004 року, коли в бесланській школі терористи наважилися піти проти самого святого - наших дітей. Серед журналістів був фоторепортер Дмитро Беляков.

3 вересня після полудня в школі прогриміло два вибухи. Дах спортзалу, в якому знаходилися заручники, частково обрушилася. Дмитро, перебуваючи на балконі сусіднього будинку, взяв бінокль.

Побачене пізніше неможливо буде забути. Хвилини, так, через чотири з землі раптом почала підніматися, здавалося б, уже мертва маленька дівчинка. Від радості у Дмитра зірвало дихання - врятована ще одна безневинна життя, малятко ось-ось втече геть від школи. Але сценарій почав розвиватися зовсім по-іншому.



"... років 5-7, напевно. Її вибуховою хвилею в вікно викинуло ... В трусиках одних, з хвостиком. Її гойдало з боку в бік ... їй було дуже важко, вона була дуже контужена - куля в нозі, переломи, зневоднена ... Як вона важко вставала! На корточках доповзла до цегляної стіни, руками потяглася вгору ...



Потім по стіні - і у вікно, - розповідає Дмитро, опустивши погляд ...



Ми знали, що вона до смерті своєї повзла ... Зробити - нічого не зробиш. Ми все їй заволали: "Біжи! Лягай на землю! Куди ти?! Назад! Рвоне! "Вона залізла в вікно, і буквально через секунду там прогримів ще один вибух ... Вона до цих пір перед очима, ця дівчинка. Забути не можу. У неї там мати була, напевно. Я її знайду живою чи мертвою ".



І він знайшов. Знайшов в лікарні. 7-річну дівчинку звали Аїда Сидакова. Після трьох фатальних вибухів вона дивом залишилася в живих.



Довгий час малятко провела в лікарні, потребувала психологічної допомоги. Дмитро постійно був поруч, підтримував, як міг. З тих пір сім'ї Сидакова і Белякова пов'язують міцні узи дружби.



"Я розумію, що як професіонал не повинен переступати певні рамки, але це сталося. Моя дружина навіть їздила з Аїдою на реабілітацію до Німеччини ".

У житті цієї маленької героїні Беслана багато що змінилося. Змінилася і вона сама. Аїда закінчила школу, ту саму, в якій стався теракт, надійшла до ВНЗ. Ось в яку красуню виросла дівчинка, коли-то приречена на страшну загибель:





Про бесланської трагедії часом страшно навіть подумати, але про неї просто необхідно говорити. Щороку. Щоб пам'ятати, шанувати пам'ять і не сміти забувати.








С
скачать dle 11.3
Загрузка...
ІНШІ НОВИНИ

Коментарі

Інформація
Відвідувачі, які знаходяться у групі Гости, не можуть залишати коментарі до цієї публікації.
ПОПУЛЯРНЕ / КОМЕНТАРІ
  1. Взяли "на гарячому": у Сваляві викрили високопосадовця на хабарі (ФОТО)
  2. Трагічна субота: мешканка Свалявщини загинула на пожежі (ФОТО)
  3. Опубліковано жахливі фото з місця вбивства дівчини на Закарпатті (18+)
  4. На Свалявщині є село, в якому нумерація будинків доходить до 500
  5. Як позашляховики з Сваляви "підсніжену" полонину в Карпатах підкорювали...
Погода
Погода у Сваляві

вологість:

тиск:

вітер:


Загрузка...

«    Лютий 2018    »
Пн Вт Ср Чт Пт Сб Нд
  1 2 3 4
5 6 7 8 9 10 11
12 13 14 15 16 17 18
19 20 21 22 23 24 25
26 27 28