Розміщення реклами тут - +380 (98) 607 99 77

Кава впливає на розвиток хвороби Альцгеймера

Канадські вчені прийшли до висновку про те, що кава може впливати на розвиток хвороб Альцгеймера та Паркінсона. 

Кава впливає на розвиток хворобКава впливає на розвиток хвороб
Все залежить від якості обсмажування зерен. Вживання кави знижує ризик розвитку хвороб Альцгеймера і Паркінсона. Однак, як показало дослідження, захисну дію надає не кофеїн, а інша речовина, що міститься в каві. Канадські вчені прийшли до висновку, що цей рятівний елемент утворюється в ході обсмаження.

Дослідники перевіряли ефект одного виду кави (арабіка), який готувався з зерен різного ступеня обсмаження: слабкого обсмаження, сильного обсмаження і сильного обсмажування без кофеїну. В результаті вони встановили: на речовини, що провокують розвиток нейродегенеративних захворювань, впливає кава із зерен сильного обсмажування і сильнго обсмажування без кофеїну.


За словами вчених, під час обсмажування кавових зерен вивільняються антиоксидантні речовини феніліндани. Дослідники переконані, що саме ці кавові антиоксиданти захищають від розвитку хвороб Альцгеймера і Паркінсона, оскільки, мають властивість пригнічувати білки бета-амілоїд і тау-білки, які накопичуються в головному мозку і викликають пошкодження, що призводять до розвитку небезпечних недуг.

Вчені відзначають, що це перше дослідження, в якому вивчали взаємодію між фенілінданами і білками, що сприяють появі хвороб Альцгеймера і Паркінсона. Тепер дослідникам належить з'ясувати, як легко ці антиоксиданти з добре обсмажених кавових зерен здатні проникати в кров і долати гематоенцефалічний бар'єр, щоб потрапити в мозок і деактивувати в ньому білкові скупчення, які загрожують людині. 





ІНШІ НОВИНИ

Коментарі

Інформація
Відвідувачі, які знаходяться у групі Гости, не можуть залишати коментарі до цієї публікації.
Погода
Погода у Сваляві

вологість:

тиск:

вітер: