ЗАВАНТАЖИТИ
МОБІЛЬНИЙ ДОДАТОК ЗАРАЗ

Розміщення реклами тут - +380 (98) 607 99 77

Вчені розповіли, як приймати їжу, щоб довше жити

Медики вважають, що збільшення проміжків між прийомами їжі може істотно поліпшити стан організму.

Американські дослідники повідомили про результати експерименту з різних видів дієт, який проводили на щурах. Результати здивували вчених – виявилося, що періодичні голодування позитивно позначаються на організмі, при цьому ефект не залежить від калорійності раціону.
Спочатку мишей поділили на дві групи, одну з яких годували як зазвичай, а іншим давали менше продуктів з цукром та жирами, але більше білка і клітковини. Після кожну групу розділили ще на три. Третина мишей могла їсти згідно свого раціону коли хотіли, другій групі давали їжу так, щоб знизити калорійність на третину, порівняно з першою групою, а іншим тваринами давали їжу тільки один раз в день, але вони отримували стільки ж калорій, скільки миші з першої групи.
Позитивні результати були відмічені у мишок, які потрапили в другі і треті групи – стан їх організму поліпшувалося, вони довше жили, менше хворіли і не набирали зайву вагу. Тобто, ефективним виявилося зниження калорійності раціону і збільшення проміжків між прийомами їжі.
Фахівці відзначають, що у людей схожий метаболізм, тому, можливо, подібне харчування зможе допомогти багатьом людям підтримувати свою вагу і знизити ризик різних розладів обміну речовин. Як вважають вчені, періодичні голодування можуть запускати механізми метаболізму, які не потрібні при регулярному надходженні їжі. Дослідження будуть продовжені.​




Загрузка...
ІНШІ НОВИНИ

Коментарі

Інформація
Відвідувачі, які знаходяться у групі Гости, не можуть залишати коментарі до цієї публікації.
Погода
Погода у Сваляві

вологість:

тиск:

вітер:


Загрузка...