ЗАВАНТАЖИТИ
МОБІЛЬНИЙ ДОДАТОК ЗАРАЗ

Розміщення реклами тут - +380 (98) 607 99 77
» » Для туристів на Закарпатті промаркують маршрути

Для туристів на Закарпатті промаркують маршрути


Як знайти гроші на маркування туристичних маршрутів, облаштування рекреаційних зон та популяризацію власного населеного пункту? Можна взяти участь у конкурсі і виграти кошти на реалізацію задуму, як це зробила Тур’я-Реметівська сільська рада.
Завдяки перемозі у першому конкурсі ініціатив місцевих карпатських громад у сільській раді реалізовують проект, у ході якого буде затверджена перша туристична програма, промаркований маршрут до унікальних насаджень дугласії, в сільській бібліотеці з’явиться проектор, а також буде облаштована рекреаційна зона для жителів та відвідувачів населеного пункту.
Зацікавившись учнівськими проектами, сільський голова Михайло Біган вирішив, що їх треба трохи розширити і спробувати сили в інших конкурсах. Проконсультувавшись зі спеціалістами і подумавши про переваги та родзинки населеного пункту, було вирішено розробити туристичний маршрут до унікальних насаджень дугласії, яка росте в урочищі Розтока на території Тур’я-Ремети.
Колись на території Тур’я-Ремет діяла вузькоколійка. Рейки демонтовані, але на їхньому місці легко прокласти велосипедний маршрут, що і планують зробити найближчим часом у селі. Необхідність і перспективи у такого проекту є, адже за кілька кілометрів – Лумшори, також популярний туристичний об’єкт, і їздити звідти було б дуже зручно. Зацікавити відвідувачів у Тур’я-Реметах є чим, каже сільський голова.
Цікаво, що у реалізації проекту задіяна і місцева бібліотека. На її базі невдовзі планують надавати турінформ послуги, тобто відвідувачі населеного пункту зможуть прийти і отримати всю необхідну інформацію про Тур’я-Ремети. І не лише. Проте найцікавіше, що це ініціатива місцевих школярів. Обійдеться це недешево, проте частину необхідних на реалізацію проекту грошей громада виграла.
Реалізувати проект сільська рада має до кінця жовтня 2018 року. Проте зупинятися на досягнутому не збираються і планують активно розвивати свій населений пункт і популяризувати серед туристів, інформує М-студіо.





Загрузка...
ІНШІ НОВИНИ
Свалявщина зібрала усіх керівників районів Закарпаття, яким Полтавська облрада презентувала свої ініціативи щодо розвитку територіальних громад
Свалявщина зібрала усіх керівників районів Закарпаття, яким Полтавська облрада презентувала свої ініціативи щодо розвитку територіальних громад Про стан, охорону та перспективи ефективного використання мінерально-сировинних ресурсів області, а також про роль і

Коментарі

Інформація
Відвідувачі, які знаходяться у групі Гости, не можуть залишати коментарі до цієї публікації.
ПОПУЛЯРНЕ / КОМЕНТАРІ
  1. Важкоатлет Безик Владислав показав хороший результат на змаганнях
  2. Юні свалявські футболісти здобули золото та срібло на турнірі в Угорщині
  3. Собака закарпатки чистить зуби, відкриває двері та холодильник і любить купатися в душі
  4. На Закарпатті ДТП за участі патрульних, є травмовані: опубліковані ФОТО
  5. Найкpаще привітання з Успінням Пресвятої Богородиці
Погода
Погода у Сваляві

вологість:

тиск:

вітер:


Загрузка...

«    Вересень 2018    »
Пн Вт Ср Чт Пт Сб Нд
  1 2
3 4 5 6 7 8 9
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28 29 30