ЗАВАНТАЖИТИ
МОБІЛЬНИЙ ДОДАТОК ЗАРАЗ

Розміщення реклами тут - +380 (98) 607 99 77
» » Чоловік щодня садив по 1 дереву в пустелі. Через 40 років він став легендою

Чоловік щодня садив по 1 дереву в пустелі. Через 40 років він став легендою

Джадав вирішив врятувати острів, і всіх живих істот, які його населяли.
Майже сорок років тому молодий чоловік на ім'я Джадав «Молай» Пайенг, житель острова Маджули на березі річки Брахмапутра побачив кілька мертвих змій. Він знав, що причиною смерті рептилій стало те, що їм просто ніде було жити. Рідний острів юнака з-за змін в кліматі поступово йшов під воду, інформує Ukr.Media.
Тоді Джадав вирішив сам врятувати і острів, і всіх живих істот, які його населяли. Пайенг взяв участь у національній програмі по захисту навколишнього середовища. Кожен день індус висаджував по одному дереву. Через п'ять років програма закінчилася. Люди казали йому, що з цієї затії нічого не вийде. На піщаних мілинах нічого не зможе вирости. Але завдяки молодій людині, на Маждули з'явилося сотні дерев. Однак Молай розумів, що цього мало. Тоді він вирішив продовжити садити ліс самостійно.
Протягом тридцяти років кожен день він приходив з новим саджанцем і садив його на березі Брахмапутри. Для зручності Молай перебрався жити в свій ліс. Обладнав тут невелику сільськогосподарську ділянку. На життя Джадав заробляв продажем молока корів і буйловиц. Сюди ж він привів свою дружину, яка народила йому трьох дітей.
Йшли роки, ліс ріс. Але уряд штату Ассам, в якому живе Пайенг навіть не здогадувався про існування лісу. Про нього дізналися тільки в 2008 році. Причому, «виявлений» він був дуже курйозно. Лісовий департамент розшукував більше сотні слонів, які завдали шкоди сільському господарству одному з сусідніх сіл.

Все величезне стадо «сховалося від покарання» як раз в тому лісі, який висадив Молай. Співробітники департаменту були шоковані розмірами тієї роботи, яку сам виконав один чоловік.
Виявилося, що ліс займає близько п'ятисот гектарів (це майже в два рази більше, ніж відомий Центральний парк в Нью-Йорку).
Крім стада слонів у «лісі Молая» проживають носороги, олені, тигри і величезна кількість різних видів птахів. Велика частина зелених насаджень - це бамбук. Крім того, тут росте кукубау, карликовий бомбакс, висока альбіція та інші дерева. Щоб відтворити баланс екосистеми Джадав поселив на цій території навіть мурах.
За майже сорок років одна людина зуміла зробити для природи більше, ніж безліч організацій разом узяті. Індійський уряд високо відзначив діяльність Молая.
Він був нагороджений однією з найпочесніших цивільних нагород. Про Джедаве зняли кілька документальних фільмів. У себе на батьківщині він один з найбільш шанованих людей.
Але сам Пайенг залишається дуже скромною людиною. Він не вважає себе героєм. Молай робить все, що може для порятунку острова Маждули. У планах тепер у його посадити ще один ліс, тепер на протилежному березі Брахмапутри.








Загрузка...
Загрузка...
ІНШІ НОВИНИ
"Ти будеш садити пасулю, аршувати і красти сіно": гумористи про "Синій кит" на Закарпатті
"Ти будеш садити пасулю, аршувати і красти сіно": гумористи про "Синій кит" на Закарпатті У Мережі стрімко набирає популярності історія про закарпатського "адміністратора" небезпечних ігор типу "Синій кит", що

Коментарі

Інформація
Відвідувачі, які знаходяться у групі Гости, не можуть залишати коментарі до цієї публікації.
ПОПУЛЯРНЕ / КОМЕНТАРІ
  1. На Свалявщині поховали 21-ти річного таксиста
  2. «Де бере початок Тиса»: в цю неділю на Закарпатті стартує новий фестиваль
  3. В термальному басейні Косино ледь не втопився хлопчик з Хмельниччини
  4. Мажорний настрій гірської Тибави творили діти з митрополитом Феодором
  5. Заробив за кордоном? Що зробити, щоб не мати проблем із податковою
Погода
Погода у Сваляві

вологість:

тиск:

вітер:


Загрузка...

«    Серпень 2018    »
Пн Вт Ср Чт Пт Сб Нд
  1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31