ЗАВАНТАЖИТИ
МОБІЛЬНИЙ ДОДАТОК ЗАРАЗ

Розміщення реклами тут - +380 (98) 607 99 77
» » Право на тишу: або як вгамувати надто галасливих сусідів

Право на тишу: або як вгамувати надто галасливих сусідів

Право на тишу: або як вгамувати надто галасливих сусідів

Бажані вихідні, хочеться спокою і тут через стінку чуєш голосну сварку, або й ще щось пікантніше. І ще ж ніби не десята година вечора, по закону маєш терпіти, але якщо це систематично? Що робити? Чи є якийсь правовий вплив на шумних сусідів?

Сусідські війни для українського суспільства – не дивина. Ще у знаменитій «Кайдашевій сім’ї» то за курку сварилися, то за грушу. Розбиралися тоді за допомогою міцного слівця та й до кулаків бува доходило.

Зараз часи змінилися, все зазвичай вирішують у правовому полі. Здебільшого, це стосується скарг на сусідів, що починають робити ремонт після десятої вечора. Та буває, що шум і більш делікатного характеру…

Та як би там не було, перевищення децибелів регулюється нашим законодавством.

Нагадуємо: з 22:00 до 08:00 у приміщеннях житлових будинків та гуртожитках заборонено голосно співати, кричати, користуватися звуковідтворювальною апаратурою та іншими джерелами побутового шуму.

До того ж забороняється проводити ремонтні роботи, що супроводжуються шумом, у робочі дні з 21:00 до 08:00, а у святкові та неробочі дні — цілодобово.

Поважайте одне одного!

Отже, якщо за вікном третя ночі, а за стіною дискотека, при цьому розмова “по-сусідські” не допомагає, – набирайте 102 або 5-34-04 (номер чергової частини м. Бровари). Будьте готові, що спочатку міліція прийде до вас – за поясненнями і заявою. Якщо сусід не відкриє двері, це його не врятує – правоохоронці мають 30 днів на розгляд звернення, і якщо є докази, що було порушення тиші, повинен складатися протокол за статтею 182 адмінкодексу. Тоді на галасливого сусіда чекає штраф. Якщо протягом року таке повториться, то він заплатить уже більше, до того ж можлива конфіскація звуковідтворюючої апаратури.

Якщо ж це відбувається у незаборонений законом час, то поліцейський може лише зробити зауваження.

Право на тишу: або як вгамувати надто галасливих сусідів





Загрузка...
Загрузка...
ІНШІ НОВИНИ
В Закарпатській області відновили електрику в 42 населених пунктах, залишаються пошкоджені 886 будівель різного призначення
В Закарпатській області відновили електрику в 42 населених пунктах, залишаються пошкоджені 886 будівель різного призначення Унаслідок ускладнення погодних умов (гроза, град, сильні шквали) 12-13 червня 2018 року на території 26 населених
Куриш у забороненому місці? Отримуй штраф 170 гривень
Куриш у забороненому місці? Отримуй штраф 170 гривень За три місяці з початку року патрульні за куріння та розпиття спиртних напоїв в заборонених місцях склали 139 постанов.

Коментарі

Інформація
Відвідувачі, які знаходяться у групі Гости, не можуть залишати коментарі до цієї публікації.
Погода
Погода у Сваляві

вологість:

тиск:

вітер:


На курорті в Грузії в серпні випав сніг
На курорті в Грузії в серпні випав сніг
Оце так блискавка! У кадр потрапив яскравий спалах
Оце так блискавка! У кадр потрапив яскравий спалах
Всі новини
Загрузка...

«    Серпень 2018    »
Пн Вт Ср Чт Пт Сб Нд
  1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31