ЗАВАНТАЖИТИ
МОБІЛЬНИЙ ДОДАТОК ЗАРАЗ

Розміщення реклами тут - +380 (98) 607 99 77

Помер перший пацієнт: в Україну прийшла смертоносна хвороба

Помер перший пацієнт: в Україну прийшла смертоносна хвороба
Центр громадського здоров'я повідомив про перший летальний випадок за 2018 рік від небезпечного інфекційного захворювання лістеріоз. Відзначається, що зараження людини може відбуватися при контакті з інфікованими тваринами та птахами, при вживанні м'ясної або рибної продукції без термічної обробки або овочів і фруктів.

"У 2018 році в Україні зафіксовано два випадки захворювання на лістеріоз: перший – у Львівській області, захворіла жінка 1999 року народження ангінозно-септичною формою лістеріозу, після лікування в стаціонарі одужала. Другий випадок – на жаль, летальний, чоловік 1949 року в Києві помер у липні 2018 від лістеріозу з ураженням тканин головного мозку ", – сказано в повідомленні.

Відзначається, що з 2007 по 2017 рік в Україні всього зареєстровано 22 випадки захворювання. З них 11 – у 2017 році. Шестеро хворих померло, з них четверо – новонароджені діти. 

Лістеріоз – це інфекційне захворювання, викликане мікроорганізмами Listeria monocytogenes. Бактерії широко поширені в природі, їх знаходять у грунті, піску, воді. Список джерел доволі різноманітний – від диких гризунів до птахів. 

"Хвороба характеризується ураженням центральної нервової системи, септичними проявами, абортами, маститами або протікає в формі безсимптомного носійства. За першими симптомами вона схожа на харчове отруєння. В разі прогресування хвороби страждає центральна нервова система (головний мозок)", – пояснили у відомстві. 

Сприйнятливість до лістерій у людей невисока, тому що імунна система вміє боротися з цими бактеріями. Щоб не заразитися, важливо термічно обробляти продукти, ретельно промивати овочі та фрукти.

Джерело 




Загрузка...
ІНШІ НОВИНИ

Коментарі

Інформація
Відвідувачі, які знаходяться у групі Гости, не можуть залишати коментарі до цієї публікації.
Погода
Погода у Сваляві

вологість:

тиск:

вітер:


Загрузка...