» » Шокуюча статистика корупції у прикордонній службі

Шокуюча статистика корупції у прикордонній службі

За матеріалами військового прокурора Західного регіону України Олега Сенюка.
 
"Антикорупційна діяльність є однією з найзлободенніших тем сьогодення. Також важливою складовою антикорупційної боротьби в умовах війни є висвітлення того, як суспільство бореться з негативними явищами. Тож оскільки є й такий соціокультурний феномен, як «корупція в Україні», далі піде мова про яскраві реалізації, що лежить в основі пріоритетних напрямків нашої діяльності – повідомляє Всеукраїнський союз захисників кордону батьківської землі.

Упродовж 12 місяців 2016 року військовими прокурорами регіону розслідувано та скеровано до суду 92 кримінальні провадження, пов’язані з корупцією, а у 45 провадженнях судами винесено вироки. Цього ж року, за підсумками трьох тижнів січня ми розслідували та скерували до суду вже чотири кримінальні провадження цієї категорії.

Загалом торік військовими прокурорами у злагодженій діяльності та ефективній координації дій з оперативними підрозділами Служби безпеки України та Національної поліції України затримано 85 посадовців. Це 30 прикордонників, 16 співробітників національної поліції, 12 митників, 6 військових комісарів, 5 службових осіб Державної служби надзвичайних ситуацій України, 3 співробітників Державної фіскальної служби України та 5 посадових осіб місцевого самоврядування, у тому числі 2 депутатів місцевих рад. У 2017 році — притому що рік тільки почався – вже затримано 4 посадовці: 1 прикордонник, 1 помічник народного депутата, 1 співробітник СБУ та 1 начальник державної виконавчої служби. Сума отриманої неправомірної вигоди у 2016 році склала 586,5 тисяч гривень, 49,6 тисяч доларів США, 3,8 тисяч євро та 7,7 тисяч угорських форинтів. а у 2017 – 1 тисяч євро та 170 тисяч гривень. Попереджено торік отримання неправомірної вигоди посадовцями на суму понад 2,5 млн. грн.

Результати роботи незначної кількості працівників, а це 25 слідчих на 8 областей Західного регіону України, наочні і засвідчують її ефективність та громадську необхідність, довіру людей до нашої роботи, а також розуміння державних проблем, які можуть розв’язати лише люди з офіцерською честю.

11 січня 2017 року військовою прокуратурою Чернівецького гарнізону за матеріалами та спільно з оперативними працівниками Управління Служби безпеки України в Чернівецькій області та внутрішньої безпеки Державної прикордонної служби України в рамках контролю за вчиненням злочину задокументовано факт вимагання та одержання неправомірної вигоди начальником відділу прикордонного поста «Шепіт» відділу прикордонної служби «Селятин» Чернівецького прикордонного загону.

Кошти у розмірі 1 тисяч євро призначалися за сприяння у безперешкодному переміщенні через державний кордон України до Румунії 20 ящиків цигарок поза митним та прикордонним контролем.

Хабар у повному обсязі виявили та вилучили під час огляду місця події. Старшого лейтенанта затримано в порядку ст. 208 КПК України та йому повідомлено про підозру за ч. 3 ст. 368 КК України (одержання неправомірної вигоди, поєднане з вимаганням). Окрім того, судом обрано запобіжний захід у виді тримання під вартою з можливістю внесення 40 тисяч гривень застави та відсторонено від займаної посади.” скачать dle 11.3
Загрузка...
ІНШІ НОВИНИ

Коментарі

Додати коментар
Ваше Ім'я:
Ваш E-Mail:

Введіть код:
ПОПУЛЯРНЕ / КОМЕНТАРІ
  1. Відбулось відкриття санаторію «Кришталеве джерело»
  2. Пожежа на Свалявщині: горів житловий будинок (ФОТО)
  3. Побили активіста, який приїхав фіксувати незаконну вирубку лісу (ФОТО)
  4. Поліція повідомила подробиці резонансного вбивства на Закарпатті (ФОТО)
  5. Свалявчани, увага! Залізничний переїзд зачинається на ремонт
Погода
Погода у Сваляві

вологість:

тиск:

вітер:


Загрузка...
«Веселий цвинтар» у румунській Сепинці: туристична родзинка по той бік Тиси (+ФОТО)
«Веселий цвинтар» у румунській Сепинці: туристична родзинка по той бік Тиси (+ФОТО)
“Отримав по обличчю”: Папа Римський вийшов до вірян із синцем та розсiченою бровою
“Отримав по обличчю”: Папа Римський вийшов до вірян із синцем та розсiченою бровою
Доки смерть не розлучить нас: подружжя прожило разом 61 рік і померло, тримаючись за руки
Доки смерть не розлучить нас: подружжя прожило разом 61 рік і померло, тримаючись за руки
Океану більше немає: «Ірма» осушив узбережжя Багамських островів!
Океану більше немає: «Ірма» осушив узбережжя Багамських островів!
Всі новини

«    Вересень 2017    »
Пн Вт Ср Чт Пт Сб Нд
  1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30