ЗАВАНТАЖИТИ
МОБІЛЬНИЙ ДОДАТОК ЗАРАЗ

Розміщення реклами тут - +380 (98) 607 99 77
» » У Свалявському лісгоспі стартувала екоакція

У Свалявському лісгоспі стартувала екоакція


  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  


Свалявське лісове господарство працює на засадах сталого розвитку згідно з усіма нормативно-правовими актами з метою збереження, примноження національного використання природного ресурсу Свалявщини. Здійснює захист лісу і охорону від шкідників, хвороб, фактів браконьєрства і незаконних, самовільних рубок і саме головне - лісовідновлення, інформує прес-служба Закарпатського ОУЛМГ.
Сьогодні вранці у підніжжя гори Стій на висоті 700 метрів було багатолюдно. Близько 80 осіб вирішили взяти участь в екологічній акції "#Майбутнє_лісу_у_твоїх_руках". До участі в екологічній акції долучилися учні Березниківської та Дусинської шкіл, які не залишаються осторонь та їх мудрі педагоги. Вчителі та вихователі долучаються до акції з озеленення разом із лісівниками. Окрім них до акції долучилися керівництво Свалявського району - Мирослава Ливч та Олександр Дідович, голова Свалявської ОТГ Іван Ланьо та директор ДП "Свалявське ЛГ" Олександр Дуфінець.
Лише тільки люди взяли в руки лопати і саджанці бука та ясеня, небо раптово просвітліло: з-за хмар визирнуло по-справжньому весняне сонце. Дуже швидко учасники акції пройшли інструктаж з охорони безпеки праці, отримали інструменти й посадковий матеріал і взялися до роботи.
На території Березниківського лісництва було висаджено майже 8 тисяч молодих саджанців. Головна порода, яку нині висаджують на Свалявщині – бук, явір і ясен, адже саме вони найстійкіші для місцевого ґрунту. Школярі обожнюють саджати маленькі деревцята, не зважаючи на те, що схил гори – майже 70 градусів робота їм лише в задоволення.
"Якщо чесно, то це краще, ніж просто сидіти на уроках.Та і час проводиться з користю для нашого майбутнього, адже через десятки років тут буде рости могутній ліс", – запевняє одинадцятикласник Іван.
"Сьогодні я прийшла посадити молодий ліс і саджанці. Я дуже люблю ходити разом із мамою в ліс, висаджувати ялинки та буки. Моя мама лісівник і я би теж хотіла в майбутньому стати лісівником. Я хочу розказати всім, що треба берегти і висаджувати ліс, бо це - легені планети", - каже Крістіна Легар.
Обсяги засаджування лісу на території Закарпаття з кожним роком зростають і перевищують розміри санітарних рубок. Щодо рубок головного користування, то тут лісівники дотримуються принципу – заготовив одне дерево — посади два.
На поточний рік лісовідновлення у ДП "Свалявське ЛГ" планується здійснити на площі 100,5 га в т.ч лісові культури 3,8 га та природне поновлення 96,7 га. Лісокультурна кампанія проходитиме в Плосківському, Полянському, Ганьковицькому, Свалявському, Дусинському та Березниківському лісництвах. При цьому весною заплановано провести лісовідновлення на площі 48,0 га, осінню - 52,5 га. Для заліснення використовують такі породи – бук лісовий, явір, ясен звичайний, ялиця біла з частковим введенням дуба звичайного, каштана їстівного, черешні.
Для лісовідновлення протягом 2018 року планується використати 196 800 штук садивного матеріалу вирощеного в розсадниках нашого підприємства.
Лісівники Закарпаття запрошують Вас долучитись до заходів Акції і посадити своє дерево! скачать dle 11.3




Загрузка...
ІНШІ НОВИНИ
Свалявщина зібрала усіх керівників районів Закарпаття, яким Полтавська облрада презентувала свої ініціативи щодо розвитку територіальних громад
Свалявщина зібрала усіх керівників районів Закарпаття, яким Полтавська облрада презентувала свої ініціативи щодо розвитку територіальних громад Про стан, охорону та перспективи ефективного використання мінерально-сировинних ресурсів області, а також про роль і

Коментарі

Інформація
Відвідувачі, які знаходяться у групі Гости, не можуть залишати коментарі до цієї публікації.
ПОПУЛЯРНЕ / КОМЕНТАРІ
  1. Жінку, яку майже тиждень шукали правоохоронці, знайшли мертвою на Свалявщині
  2. У Сваляві зупинили водія напідпитку
  3. Збитків на 20 тисяч: на Свалявщині чоловік дерев’яною битою побив автомобіль односельця
  4. У Сваляві виявили п’яного водія
  5. Зникла безвісти 16-річна свалявчанка (фото)
Погода
Погода у Сваляві

вологість:

тиск:

вітер:


Загрузка...

«    Квітень 2018    »
Пн Вт Ср Чт Пт Сб Нд
  1
2 3 4 5 6 7 8
9 10 11 12 13 14 15
16 17 18 19 20 21 22
23 24 25 26 27 28 29
30