ЗАВАНТАЖИТИ
МОБІЛЬНИЙ ДОДАТОК ЗАРАЗ

Розміщення реклами тут - +380 (98) 607 99 77

Скільки заробляють міські голови на Закарпатті? (ДОКУМЕНТ)

Журналіст-правозахисник Лариса Ступак оприлюднила порівняльну таблицю видатків на оплату праці міських голів Закарпаття та їх заступників, зроблену на основі інформаційних запитів. Мери Мукачева Андрій Балога, Сваляви Іван Ланьо, Хуста Володимир Кащук приховали цю інформацію. За цими фактами відкриті кримінальні провадження.

Найскромніші міські голови Закарпаття нараховують собі менше 6.000 грн з/плати. Це Іван Погоріляк – міський голова Перечина, та Степан Бобик- Іршава.

Найдорожче оцінили свої послуги громадам міські голови м. Ужгорода, м. Берегово та м. Чопа.

Міські голови Мукачева, Сваляви та Хуста приховали відомості про свої з/плати, відтак стосовно них було порушено кримінальні справи за ст 171, – зазначає на своїй сторінці у Фейсбук Лариса Ступак.
 
У коментарі виданню “Трибуна” Лариса Ступак надала розширену інформацію з цього приводу.

Редактором газети «СНК» проведено в рамках ЗУ « Про доступ до публічної інформації» журналістьке розслідувння щодо розмірів бюджетних виплат премій, матеріальної допомоги міськими головами Закарпатської області. Всім міським головам області було надіслано по два інформаційних запити з однаковими питаннями.

Редактор газети намагалась дослідити декілька суспільно важливих питань. А саме: скільки коштів витрачають платники податків на утримання юридичного обслуговування своїх міських рад, чи є у міських голів радники, консультантів, референтів, та скільки бюджетних коштів витрачає громада на утримання керівництва міста. Дослідивши зарплатню міських голів, їх заступників, секретарів місцевих рад та юристів, прийшли до висновку, що міські голови великих міст області не бідують. Найдорожче оцінив свої послуги громаді міста міський голова Ужгорода Андріїв Б.Є. – він виплачує собі коханому в середньому 23 000 грн. на місяць. Одразу за ним йде берегівський міський Бабяк Золтан с жалюгідними 14 000 грн. У трійку лідерів також попав Чопський міський голова з сумою майже 11 500 грн. на місяць. Але дані, щодо трійки лідерів можуть змінитися, адже три міські голови, одних із найбагатших міст Закарпаття (Мукачево, Хуст, Свалява) приховали інформацію про свою зарплату.

Найскромнішими в області виявились міській голова Перечина та Іршави. Вони отримують відповідно 5 691,75 та 5 595,43 в середньому за місяць.

Міські голови міст Мукачева, Сваляви, Хуста приховали від редактора газети іфнормацію про сумми виплат бюджетних коштів у вигляді заробітньої плати та всіляких додаткових виплат для себе самих , своїх заступників та секретарів рад. Стосовно них за цей кримінально караний злочин відкрито кримінальні провадження 12016070150000745 від 07.12.2016р ч.1.ст 171 Ланьо І.І. 12016070040002779 від 07.12.2016 р ч.1.ст 171 Балога А.В. 12016070050001114 від 07.12.2016 року ч.1 ст 171 Кащук В.П.

Виноградів, Берегове, Тячів, Рахів надали відомості про з/плату керівництва міських рад лише за три місяці замість чотирьох.

На оплату праці юристів Мукачівська рада витратила за 2015-2016 роки майже 1 мільйон бюджетних грошей. Це найвищій показник бюджетних витрат по всім міським радам області. Друге місце в Ужгороський міській раді- 705 000 грн. Менш за всіх витрачають на юридичні послуги м. Іршава, м Рахів та Перечин. Чоп виявивя єдиним містом, де окрім утримання юридичного відділу, міські голови ( Цар Галина та Самардак В.) систематично заключають/ заключали договори про надання юридичних послуг міській раді з приватними підприємствами та підприємцями адвокатами на суми більше 100 000 грн.

Міським головю Рахова також було одноразово укладено угоду на надання юридичних послуг, але на суму лише 4 748 грн. . В м. Перечин 21 радник міського голови. В м.Чоп, м. Рахів та в м. Віноградів у міського голови не має радників.

Вказані дані не є абсолютними, адже декілька міських голів по наданій інформації нібито не отримували матеріальну допомогу. Насправді, вони могли її отримати , наприклад, у грудні місяці, який не входив з зміст запиту.

А ось які розміри премій встановили депутати керівництву містом: Чоп: Надбавки за виконання особливо важливої роботи встановлені Самардак В., Балог О, Чолавин М, Плиска В.. в розмірі 50% посадовго окладу. Розмір премії до 200 % посадового окладу керівному складу міської ради .

Ужгород: Надбавки за виконання особливо важливої роботи Андріів Б, Сушко А., Макара О, Габор О, Цап І, Біолак О. в розмірі 50% посадовго окладу. Розмір премії 100% посадовго окладу керівному складу міської ради.

Мукачево: Надбавки за виконання особливо важливої роботи Балога А., Галай О., Барчій Є.,Федів Р, в розмірі 50% посадовго окладу. Розмір премії 200% посадовго окладу керівному складу міської ради

Виноградів: Надбавки за виконання особливо важливої роботи Бочкай С. в розмірі 50% посадового окладу. Розмір премії 90% посадовго окладу міському голові . Керівному складу міської ради ромір премій не встанолений. Берегово: Надбавки за виконання особливо важливої роботи Бабяк З, Бендик В., Ляшко М, Токар Л., в розмірі 50% посадовго окладу. Розмір премії міському голові не встановлений, а відтак, розмір премій може не обмеженим. Керівному складу міської ради ромір премій також не встановлений.

Тячів: Інформацію не надано

Перечин: Надбавки за виконання особливо важливої роботи Погоріляку І., секретарю ради, заступнику міського голови встановлена в розмірі 50% посадовго окладу. Розмір премії міському голові не встановлений рішенням сесії. Керівному складу міської ради ромір премій не встанолений.

Іршава : Надбавки за виконання особливо важливої роботи Бобик С., Рацин М.,Мейсарош В. встановлена в розмірі 50% посадовго окладу. Розмір премії міському голові не встановлений рішенням сесії. Керівному складу міської ради ромір премій не встанолений. М.Рахів : Надбавки за виконання особливо важливої роботи Медвідь В., Бочкор П, Голомбица О, Брехлічук Д, Сенюк І., встановлена в розмірі 50% посадовго окладу. Розмір премії міському голові та заступникам встановлений на рівні 40% від посадовго оклад.

Л.Ступак




Загрузка...
ІНШІ НОВИНИ
Москаль – у п’ятірці лідерів «Рейтингу діяльності голів ОДА в 2016 році» (+ ІНФОГРАФІКА)
Москаль – у п’ятірці лідерів «Рейтингу діяльності голів ОДА в 2016 році» (+ ІНФОГРАФІКА) Комітет виборців України (КВУ) склав «Рейтинг діяльності голів ОДА за 2016 рік». Оцінка базувалася на двох критеріях:

Коментарі

Інформація
Відвідувачі, які знаходяться у групі Гости, не можуть залишати коментарі до цієї публікації.
Погода
Погода у Сваляві

вологість:

тиск:

вітер:


Загрузка...