ЗАВАНТАЖИТИ
МОБІЛЬНИЙ ДОДАТОК ЗАРАЗ

Розміщення реклами тут - +380 (98) 607 99 77
» » Математик з США розрахував «дату початку третьої світової вiйни

Математик з США розрахував «дату початку третьої світової вiйни



Експерт з Колорадського університету в США провів аналіз відкритих даних і зробив несподівану заяву.
Завдяки розробленій комп’ютерній програмі вчений з’ясував, що великий збpoйний конфлікт може статися приблизно до 2150 року, пише “Сегодня”.
Математик з Колорадського університету Аарон Клаузет провів аналіз відкритих даних про збpoйні cyтички між державами починаючи з XIX століття. На основі цього він назвав граничні терміни початку Третьої світової вiйни, пише журнал Science Advances.
На думку американського вченого, періоди перемир’я і фази кoнфліктів в історії мають черговість.
Він розповів, що в своєму дослідженні розглядав історичний відрізок з 1823 по 2003 рік. За цей час, за підрахунками математика, всього було 95 великих конфліктів між країнами світу. При цьому Клаузет підкреслив, що за період з 1940 по 2003 рік сталося тільки п’ять з них.
Завдяки спеціально розробленій комп’ютерній програмі, що підрахувала всі тимчасові відрізки збpoйних протистоянь і паузи між ними, вчений дійшов висновку: великий конфлікт може статися приблизно до 2150 року. Якщо ж його прогноз виявиться помилковим, значить, на думку дослідника, людство досягло “нового мислення” і здатне вирішувати проблеми мирними шляхами.

скачать dle 11.3




Загрузка...
ІНШІ НОВИНИ
Чи загрожує світові ядерна війна
Чи загрожує світові ядерна війна