» » Поляки ускладнять життя трудовим мігрантам з України

Поляки ускладнять життя трудовим мігрантам з України

У проекті заплановано видавати 500 тисяч дозволів на сезонну працю та освідчень на рік.
У Міністерстві праці, родини та соціальної політики Польщі запропонували оновити закон "Про промоцію працевлаштування", внаслідок чого процедура працевлаштування українців зазнає значних змін, передає Ukr.Media.

Про це розповіла експерт з питань легалізації перебування, голова Фонду розвитку "Понад кордонами" Ксенія Наранович в інтерв'ю газеті "Наш вибір".

У Польщі понад 10 років функціонує система за якої працедавці за відповідним документом (освідчення) можуть на 6 місяців брати на роботу іноземців без оформлення дозволу на роботу. Така норма поширюється на громадян Вірменії, Білорусі, Грузії, Молдови, Росії та України.

Відповідно ж до нових змін, питання освідчень тепер регулюватиметься законом, а не наказом. Практика освідчень, яка планувалася як тимчасова, стане постійною.

За словами Наранович, відповідно до законопроекту коло юридичних осіб, які можуть оформлювати дозволи на працю, дозволи на сезонну працю та освідчення, обмежать. Тепер враховуватимуть фактор наявності проблем у працедавця з Закладом соціального страхування.

Крім того, за освідчення доведеться заплатити 30 злотих (близько 7 євро).

Водночас, згідно з новими змінами, якщо працедавець змінює дані — назву, форму юридичної особи — дозвіл на працю змінювати не доведеться.

"Така норма є позитивною. Щодо окремих моментів проект закону вносить більше ясності. Натомість інші зміни непокоять", - додала експерт.

Так, у працедавців побільшає бюрократичних обов'язків, що збільшить ризик працевлаштування мігрантів "по-чорному".

Крім того, можуть запровадити квоти на трудових мігрантів шляхом обмеження кількості виданих цього року дозволів на працю та освідчень про намір працевлаштувати іноземця на терені кожного воєводства.

У проекті заплановано видавати 500 тисяч дозволів на сезонну працю та освідчень на рік, тоді як лише у 2016 році видали 1,3 мільйона освідчень.


шаблоны для dle 11.2
ІНШІ НОВИНИ
Ким працюють та скільки заробляють українські заробітчани в Польщі Ким працюють та скільки заробляють українські заробітчани в Польщі. У 2016 році громадяни України отримали 83% дозволів

Коментарі

Додати коментар
Ваше Ім'я:
Ваш E-Mail:

Введіть код:
Погода
Погода у Сваляві

вологість:

тиск:

вітер:



«    Лютий 2017    »
Пн Вт Ср Чт Пт Сб Нд
  1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28