» » Це перша у світі дитина, народжена таким способом. Подія, що сколихнула світ медицини!

Це перша у світі дитина, народжена таким способом. Подія, що сколихнула світ медицини!



Багато жінок дітородного віку не можуть зачати, виносити і народити дитину з-за маточного фактору безпліддя, передає Ukr.Media. Приблизно 15 % жінок, які не можуть завагітніти, страждають саме з цієї причини.
Але медицина, хоч і не так швидко, як хотілося б, продовжує рухатися вперед. Вже з 2000 року почали проводити успішні операції з трансплантації матки.
Через 10 років вдосконалення операцій дозволило жінкам розраховувати на успішну вагітність і наступне народження дитини після трансплантації матки.
У вересні 2014 року народилася перша дитина, зачата шляхом екстракорпорального запліднення.

А ось 1 грудня з медичного центру Бейлорського університету в Далласі прийшла звістка про історичну подію: вперше жінка з патологіями, якій близько року тому пересадили матку, виносила і народила здорову дитину.

Щасливій породіллі пересадили матку 36-річної медсестри, яка вже має двох малих дітей.
Інформацію про історичному народження підтвердив представник медичного центру Крейг Циваль. Але він відмовився розкривати деталі пологів.

Також ім'я самої жінки не розкривається. У Бейлорськом університеті вважають, що ситуація досить делікатна, тому молода мати має повне право на конфіденційність.

Навіть сам факт пересадки матки жінок з патологіями вважається справжнім проривом в медицині. Тепер у багатьох тисяч жінок, які не здатні до зачаття, з'явилася реальна можливість виносити і народити дитину.

Тим не менше ця операція вважається дуже складною. Жінки протягом цілого року не можуть обійтися без імунодепресантів.
За останні роки в Бейлорськом університеті зареєстрували близько 10 жінок, які хотіли б трансплантувати матку. У жовтні 2016 року лікарі провели чотири операції. Проте тільки одна з них була вдалою. В інших випадках пересаджений орган довелося видалити.

Скільки операцій в університеті провели з тих пір, невідомо, але кажуть, що процедуру пересадки зазнали ще 8 жінок, з яких одна змогла згодом завагітніти.

Все ж у медиків є надія, що зовсім скоро сучасні методи і технології знизять шкоду, вчинений трансплантацією матки на жіночий організм, і в цілому відновлення після операції буде проходити швидше. скачать dle 11.3
Загрузка...
ІНШІ НОВИНИ

Коментарі

Інформація
Відвідувачі, які знаходяться у групі Гости, не можуть залишати коментарі до цієї публікації.
ПОПУЛЯРНЕ / КОМЕНТАРІ
  1. Житель села Поляна закінчив своє життя самогубством
  2. Важливо! Закордонний паспорт оформлюватимуть за новою ціною, – постанова уряду
  3. Знай історію свого міста
  4. На Свалявщині 2 депутата влаштували п'яну бійку зі зброєю (ВІДЕО)
  5. Жителі Сваляви обурені неосвітленими вулицями міста
Погода
Погода у Сваляві

вологість:

тиск:

вітер:


Загрузка...

«    Грудень 2017    »
Пн Вт Ср Чт Пт Сб Нд
  1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31