Розміщення реклами тут - +380 (98) 607 99 77
» » 14 фактів, які коли-небудь врятують вам життя

14 фактів, які коли-небудь врятують вам життя

Майже всі знають, що не можна одночасно писати СМС і керувати автомобілем, однак життя може підкинути і складніші ситуації.

На такі випадки ми повинні мати швидку і зручну відповідь. Що й зробили користувачі сервісу Quora. Тут зібрані найкращі поради, які вам просто необхідно запам’ятати.

До чого призводить спілкування телефоном під час ходьби

14 фактів, які коли-небудь врятують вам життя - фото 142401

   Ваш мозок не може одночасно зосередитися на ходьбі і користуванні телефоном. Це вимагає багато когнітивних зусиль. Якщо ви одночасно гуляєте і говорите телефоном, це виглядає так, ніби ви йдете і дивитеся вгору. На вас раптово може найти "неуважна сліпота" і можете не помітити автомобіля, який на високій швидкості мчить на вас.

У що вдягнутися, щоб не змерзнути на Алясці

Тепло рухається швидше через рідину, аніж газ, тож зберігайте тепло тіла, залишаючись сухим. Справа в тому, що вологі речі швидше "вистигають", ніж сухі. Якщо ви перебуваєте на лютому морозі, одягніть одяг з вовни. Він поглинатиме вологу вашого тіла і ви якнайдовше збережете своє тепло. І ні в якому разі не одягайте на себе бавовняні речі.

Їжте сніг лише у крайніх випадках

Наше тіло використовує велику кількість енергії для перетворення матерії з одного стану в інший. Тому навіть якщо у вас немає води, їжте сніг лише у крайніх випадках. Для переробки снігу у воду ваш організм витратить дорогоцінне тепло.

Якщо ваш літак сів на воду…

14 фактів, які коли-небудь врятують вам життя - фото 142404

Якщо ваш літак зробив вимушену посадку на воду, не поспішайте надувати рятувальний жилет. Він заважатиме вам рухатися у кабіні. Надуйте жилет, коли наблизитеся до виходу.

Якщо ви загубилися, ідіть вниз

Якщо ви загубилися в невідомому місці без ознак цивілізації, прямуйте вниз. Люди часто будують поселення навколо джерел води. Оскільки вона тече вниз по схилу, ви збільшите свої шанси знайти допомогу.

Що робити, коли ви самі і давитесь їжею

14 фактів, які коли-небудь врятують вам життя - фото 142406

Якщо їжа застрягла вам у горлі, ви можете врятувати самі себе. Щоб виштовхати шматок їжі з горла, поставте кулак сильнішої руки нижче грудної клітки і вище пупка. Іншу долоню помістіть на кулак, щоб штовхати більш твердо. Штовхайте кулак всередину і вгору в районі діафрагми (верхня частина вашого живота) і повторіть це кілька разів, поки об’єкт у горлі не зміститься. Цей прийом, який часто показують у фільмах, називається "маневр Гаймліха".

Беріть антиалергічні засоби у нове місце

Тримайте якомога ближче до себе гаманець із антиалергічними засобами, коли відвідуєте нову місцевість. Ви ніколи не можете передбачити, до чого чутливий ваш організм.

Межі людського тіла вписуються у "правило трьох"

Люди можуть зазвичай перебувати три хвилини без повітря, три години без даху над головою в екстремальних погодних умовах, три дні без води та три тижні без їжі.

Якщо загорілася олія...

14 фактів, які коли-небудь врятують вам життя - фото 142408

 

  Ніколи не намагайтеся погасити полум’я водою, коли на кухні загорілася олія. Молекули води опускаються і миттєво випаровуються, тож полум'я стрілятиме ще вище. Натомість ви можете накрити полум’я каструлею, забравши у вогню кисень.

Якщо вас проштрикнули ножем

14 фактів, які коли-небудь врятують вам життя - фото 142409

Якщо ви отримали удар ножем або іншим гострим предметом, залиште його всередині, поки не знайдете медичного фахівця. Витягнувши цей об’єкт, ви підвищите ризик втрати крові.

Коли зазвичай стаються авіакатастрофи

Більшість авіакатастроф трапляється через три хвилини після зльоту або за вісім хвилин до посадки. Близько 80% аварій відбувається саме під час цих "вікон".

Від чого помирають під час пожежі

Найбільша кількість смертей під час пожеж у будинках пожеж настає від вдихання диму, а не через опіки. Перебувайте низько біля підлоги, щоб уникнути вдихання великої кількості диму.

Чи допоможе натовп пораненому

14 фактів, які коли-небудь врятують вам життя - фото 142410

Якщо ви поранитися в громадському місці, виділіть одну людину, яка може вам допомогти. Існує такий психологічний феномен, що натовп людей не в змозі допомогти комусь, тому що всі думають, що в ситуацію втрутиться хтось інший. Якщо ж ви звернетеся до когось конкретно, шансів на допомогу у вас буде більше.

Чи відлякає ліхтарик злочинця

Надзвичайно яскравий ліхтарик може відігнати грабіжника так само ефективно, як зброя.




    • 0
    • 1
    • 2
    • 3
    • 4
    • 5

скачать dle 11.3
Загрузка...
ІНШІ НОВИНИ
УВАГА! З 6 січня на Закарпатті різке похолодання: як не замерзнути За прогнозами Закарпатського центру з гідрометеорології 6-7-го січня по території області очікується різке зниження

Коментарі

Додати коментар
Ваше Ім'я:
Ваш E-Mail:

Введіть код:
Погода
Погода у Сваляві

вологість:

тиск:

вітер:



«    Червень 2017    »
Пн Вт Ср Чт Пт Сб Нд
  1 2 3 4
5 6 7 8 9 10 11
12 13 14 15 16 17 18
19 20 21 22 23 24 25
26 27 28 29 30