ЗАВАНТАЖИТИ
МОБІЛЬНИЙ ДОДАТОК ЗАРАЗ

Розміщення реклами тут - +380 (98) 607 99 77
» » Офіційно: стало відомо, скільки закарпатців страждають від насильства в сім’ї

Офіційно: стало відомо, скільки закарпатців страждають від насильства в сім’ї

Офіційно: стало відомо, скільки закарпатців страждають від насильства в сім’ї
Сьогодні, 24 листопада, у прес-центрі Закарпатської ОДА відбувся брифінг стосовно долучення області до Міжнародного дня боротьби за ліквідацію насильства щодо жінок, з нагоди якої в цілому світі триватиме акція «16 днів проти насильства». 

Заступник директора департаменту соціального захисту населення Закарпатської ОДА Наталія Омелянюк розповіла про те, що кількість звернень жертв домашнього насильства постійно зростає. Основними є такі види: психологічне, економічне, сексуальне та фізичне. 

На брифінгу повідомили й статистичні дані виявлення в області таких випадків. Зокрема, протягом 9 місяців 2017 року до ГУНП в Закарпатській області надійшло 2064 звернення щодо насильства в сім’ї, з них 353 – від чоловіків, 1692 – від жінок, та 19 – від дітей. Відповідно винесено 1729 офіційних попереджень та 53 захисні приписи. Перебувають на обліку з приводу вчинення насильства в сім’ї 2155 осіб, з них 2153 – у службі дільничних офіцерів поліції та 2 – у відділі молодіжної превенції.

Заступник начальника управління превентивної діяльності ГУ Національної поліції в Закарпатській області Вадим Сітало розповів: «Цього року звурнулося до органів Нацполіції близько 2-х тисяч громадян, з них близько 1800 звернень – від жінок. Були й одноразові випадки, й ті, коли одна особа кілька разів учиняла насильство.На жаль, є тенденції закритого від загалу насильства в сім’ї, що іноді призводить до важких наслідків».

Читайте також: На Закарпатті стартує акція «16 днів проти насильства»: програма заходів

Станом на 1 жовтня 2017 року до Банку даних сімей, які опинилися у складних життєвих обставинах з приводу насильства в сім’ї, центрами соціальних служб для сім’ї, дітей та молоді занесені 173 сім’ї, з метою надання необхідної допомоги ці сім’ї отримували соціальні послуги, в тому числі 13 сімей охоплено соціальним супроводом.

У службах у справах дітей перебуває на обліку з приводу насильства чи жорстокого поводження з ними 51 дитина. Здійснено 147 заходів з приводу захисту прав дитини від насильства в сім’ї.

На Закарпатті наразі відповідні органи планують виїжджати в кожен населений пункт, щоб підвищити обізнаність людей стосовно цієї теми та з метою виявлення сімей, члени яких страждають від насильства.

В області захист постраждалим від сімейного насильства жінкам надає ГО «Неємія». Алла Семенюк, представник організації, повідомила: «Звертаються до нас в основному переважно з Ужгородщини, цьогоріч було 6 звернень. Проблема в тому, що багато жінок бояться сказати про свої труднощі, приховують факти насильства. Із сім’ями працюють психологи нашої організації. Є різні ситуації, зокрема випадок жінки-опікуна, над якою знущається син. Минулого тижня прийшло звернення від мешканців одного з сіл Ужгородщини – про факт насильства у сім’ї сусідів. Варто зауважити, що багато жертв насильства є вихованцями інтернатів». 

Офіційно: стало відомо, скільки закарпатців страждають від насильства в сім’ї


Найперше жінкам у випадку насильства порадили звертатися в центр соціальних служб, службу у справах дітей, якщо випадок ставця з машканцями сіл – до селищної ради. Також в області діють 2 обласні неспеціалізовані заклади, які надають допомогу жертвам насильства.

Неля Машкара, заступник начальника відділу з питань сім’ї, оздоровлення дітей та запобігання сімейному неблагополуччю Закарпатської ОДА, наголосила на потребі проводити роботу не тільки з жертвами насильства, а й з самими кривдниками: «Це є проблемою Закарпаття. Окрім адміністративного покарання, інша робота не ведеться. Насамперед треба вчити людей, як подолати агресію та злість, не вивільняючи це на сім’ю. Тому ми продовжуємо працювати над розробкою відповідних програм. Ми підготували 25 кваліфікованих психологів, які готові за символічну плату з цими кривдниками працювати, проводити як індивідуальні, так і групові заняття».

Найбільше звернень стосовно насильства в сім’ї цього року до поліції надійшло від жителів Березнянського, Виноградівського, Мукачівського, Свалявського, Ужгородського, Берегівського районів. 

Закарпатський кореспондент









Загрузка...
ІНШІ НОВИНИ

Коментарі

Інформація
Відвідувачі, які знаходяться у групі Гости, не можуть залишати коментарі до цієї публікації.
ПОПУЛЯРНЕ / КОМЕНТАРІ
  1. Допоможемо разом: хвора 27-річна свалявчанка просить про допомогу (ВІДЕО)
  2. У Сваляві з вини нетверезого водія зіткнулися два ВАЗи
  3. В неповнолітньої у Сваляві вилучили згортки з марихуаною
  4. Закарпатські рятувальники ліквідували наслідки смертельної ДТП за участі 3 авто (фото)
  5. Офіційно про аварію на Свалявщині
Погода
Погода у Сваляві

вологість:

тиск:

вітер:


Загрузка...

«    Жовтень 2018    »
Пн Вт Ср Чт Пт Сб Нд
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 31