ЗАВАНТАЖИТИ
МОБІЛЬНИЙ ДОДАТОК ЗАРАЗ

Розміщення реклами тут - +380 (98) 607 99 77
» » Захворюваність на кір в Україні зросла на 70%: як убезпечити себе

Захворюваність на кір в Україні зросла на 70%: як убезпечити себе

Захворюваність на кір в Україні зросла на 70%: як убезпечити себе
З різних регіонів України надходять повідомлення про спалахи кору. Київ, Одеса, Запоріжжя та Луцьк - міста, де де масово хворіють на кір.

У Луцьку спалахи вірусної хвороби були зафіксовані ще 7 листопада. Тоді відразу у п'яти школярів, які навчалися в одному класі, діагностували кір. Повідомлялося, що четверо хворих не були щеплені.

"Виникнення перших захворювань на Волині пов'язано з завезеними випадками кору з регіонів України, де захворювання реєструються протягом останнього року. Зокрема, із Закарпатської та Львівської областей", - повідомляє Волинський лабораторний центр Міністерства охорони здоров'я.

Ще гірша ситуація в Запоріжжі, де 7 листопада вже було зареєстровано 42 випадки захворювання на кір: правда, лабораторно підтвердили тільки 8. Серед хворих, 71% становлять діти, високі показники захворюваності фіксуються у віковій групі від 7 до 9 років.

Також через спалах кору в Запоріжжі закрили на карантин гімназію, де захворіло 17 дітей. До речі, першою в школі захворіла вчителька, а вже 13 листопада симптоми почали масово проявлятися у школярів.

Інфекційна хвороба проявилася і в Одесі, через це, в місті проводять додаткову санітарну обробку громадського транспорту.

Почастішали випадки захворювання і в столиці. Так, станом на 17 листопада було зареєстровано 4 спалахи кору. Всього з початку року в Києві захворіли на кір 60 осіб, 11 з яких - дорослі. Про це заявив директор "Київського міського лабораторного центру" Сергій Чумак в ефірі 112 каналу.

Зазначається, що в цьому році захворюваність на кір в Україні зросла на 70%, порівняно з торішніми показниками. Правда, експерти зазначають, що це сезонне і абсолютно нормальне явище для дитячих колективів. З настанням холодів і заморозків кір має відступити.

"Кір - це сезонна штука, вона буває щороку в осінньо-зимовий період. Одна справа, коли дорослі хворіють на кір, там більше ускладнень. А так, це дитяча інфекція, в дитячих колективах кір абсолютно нормальне явище, виробляється імунітет і значить, на наступний рік буде менше хворих. Якщо смертність не велика, то, як тільки морози вдарять, кір піде на спад. Більше вона точно не буде, тому що грудень на носі, може бути, хіба що в південних регіонах ще трохи буде збільшення", - розповів сайту Олександр Карловський, завідувач клініко-діагностичної лабораторії інфекційної лікарні Інституту епідеміології та інфекційних хвороб імені Громашевського.

Він також зазначив, що спалахи бувають не кожен рік, а відбуваються з певною періодичністю. Карловський пояснив, що як тільки у населення слабшає напруженість імунітету - починається спалах, який після цього йде на спад.

Зі слів заслуженого лікаря України та дитячого інфекціоніста Сергія Крамарева, кількість хворих по всій Україні ще буде трохи збільшуватися.

"Кір - це захворювання, яке передається легко і швидко. Тому, я думаю, будуть і інші регіони. У нас в Києві збільшилася кількість, в нашій лікарні вже дві палати хворих на кір", - говорить Крамарєв.

Кір - це інфекційне захворювання, яке передається повітряно-крапельним шляхом. Інкубаційний період хвороби становить в середньому 8 - 14 днів. З самого початку кір легко можна сплутати зі звичайною респіраторною інфекцією.

"Кір спочатку йде як респіраторна інфекція, можна думати, що ти хворий на якусь застуду, а через 3-5 днів вже з'являється висип. І людина ось в цьому стані може ходити на роботу, та куди завгодно, і поширювати кір. Спочатку буде кашель, нежить, температура. А коли висип з'являється, вже ясно, що це кір", - говорить Сергій Крамарєв.

Найнадійнішим методом убезпечити себе лікар називає вакцинацію - інших надійних методів захисту попросту немає. Звичайно, можна не вступати в контакт з рознощиками захворювання, але в наш час це зробити досить складно. Однак, у міру можливості, все ж краще уникати великих скупчень людей.

Правда, як зазначає Олександр Карловський, вакцинація працює тільки в тому випадку, якщо щеплені всі.

"Вакцинація вирішує якісь проблеми. Але соціальні проблеми вона не вирішить. Так, людина не захворіє, але вакцина на 100% не захищає, тому вона може бути джерелом якийсь час. Вакцина працює тоді, коли всі щеплені, а коли один щеплений, а багато - ні, то не факт, що це спрацює", - зазначає Карловський.

Він також пояснює, що хвороба активно поширюється ще через соціальні умови, коли в школах і садках приміщення переповнені і погано провітрюються.

Джерело




Загрузка...
ІНШІ НОВИНИ
МОЗ: в Україні зростає захворюваність на кір
МОЗ: в Україні зростає захворюваність на кір У Міністерстві охорони здоров’я заявляють, що нині в Україні спостерігається черговий прогнозований епідемічний підйом

Коментарі

Інформація
Відвідувачі, які знаходяться у групі Гости, не можуть залишати коментарі до цієї публікації.
ПОПУЛЯРНЕ / КОМЕНТАРІ
  1. Допоможемо разом: хвора 27-річна свалявчанка просить про допомогу (ВІДЕО)
  2. На Свалявщині поліцейські розкрили крадіжки кабелю
  3. Офіційно про аварію на Свалявщині
  4. На Закарпатті горіли 4 надвірні споруди (фото)
  5. Що новенького на базарі курортної Сваляви?
Погода
Погода у Сваляві

вологість:

тиск:

вітер:


Загрузка...

«    Жовтень 2018    »
Пн Вт Ср Чт Пт Сб Нд
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 31